İnternet reklamlarına denetim geliyor

İnternet reklamlarına denetim geliyor

İnternet reklamlarına denetim geliyor
İnternet reklamlarına denetim geliyor
İngiltere'de internette verilen reklamlar, gazete ve televizyonlardaki reklamları denetleyen Reklam Standartları Kurumu ASA'nin yetki alanına girecek.
ASA bu kararla, 1 Mart 2011'den itibaren kuruluş internetteki reklamları da denetleme yetkisini üstlenecek. Kuruluşun, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerindeki reklamları da denetleme yetkisi olacak.
 
ASA geçen yıl halktan 3 bin 500 şikayet almıştı. Ancak şikayetlerin yarısı kuruluşun yetki alanının dışındaydı. Bir ASA Sözcüsü, "Bu büyük bir adım. Tüketiciler televizyon ve internet reklamları arasında bir ayrım yapmıyor. Bu şekilde internetteki reklamlarla ilgili şikayetler de aynı süzgeçten geçirilecek." dedi.
 
Yeni kurallar, internet üzerindeki reklamları ve hizmet ya da ürün satışıyla ilgili ifadeleri kapsayacak. İnternet sitelerinin yeni kurallara uyum sağlamaları için 1 Mart 2011'e dek vakti olacak.
 
İnternetteki ifade özgürlüğünün korunması amacıyla, düşünceyi yansıtan yazı içeriği ASA'in yetki alanı dışında olacak.
 
Ancak, bağış kampanyaları kuruluş tarafından incelenebilecek. ASA'in aldığı şikayetlerin yüzde 75'i yanıltıcı reklamlarla ilgili. Özellikle geniş bantlı internet reklamları tartışmalı. Kuruluş, geçen hafta British Telecom'un, internet hizmetlerinin 20 Megabyte hıza çıktığını iddia eden televizyon reklamını yasaklamıştı.
 
Gazeteport

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER