İmar barışı ödemeleri için son gün 30 Haziran

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'İmar Barışı'nda yapı kayıt belgesi bedellerinin son ödeme tarihi açıklandı.

İmar barışı ödemeleri için son gün 30 Haziran
 İmar barışı ödemeleri için son gün 30 Haziran

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'İmar Barışı'nda yapı kayıt belgesi bedellerinin son ödeme tarihi açıklandı.

 İmar barışı ödemeleri için son gün ne zaman?

Devlet ile vatandaşlar arasındaki ihtilaflı durumu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırarak vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi hedeflenen 'İmar Barışı' uygulamasında müraacatlar 15 Haziran 2019 tarihinde sona ermişti. Peki bakanlık tarafından belirlenen yapı kayıt belgesi bedellerinin son ödeme tarihi ne zaman? İmar barışı ödemeleri son gün ne zaman? İşte ayrıntılar...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'İmar Barışı'nda yapı kayıt belgesi bedellerinin son ödeme tarihi açıklandı. Devlet ile vatandaşlar arasındaki ihtilaflı durumu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırarak vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi hedeflenen 'İmar Barışı' uygulamasında müraacatlar 15 Haziran 2019 tarihinde sona ermişti. Peki bakanlık tarafından belirlenen yapı kayıt belgesi bedellerinin son ödeme tarihi ne zaman? İmar barışı ödemeleri son gün ne zaman? İşte ayrıntılar...

Devlet ile vatandaşlar arasındaki ihtilaflı durumu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırarak vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi hedeflenen 'İmar Barışı' uygulamasında müraacatlar 15 Haziran 2019 tarihinde sona ermişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı kayıt belgesi bedellerinin son ödeme tarihi ise 30 Haziran 2019 olarak açıklandı. 


Kamu bankaları imar barışı ödemelerini hafta sonunda da alacak

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, imar barışı ödemelerini hafta sonunda da şubelerinden kabul edecek.

Vatandaşların bu tarihe kadar gerçekleştireceği ödemelerle ilgili yoğunluk yaşamamaları için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın 29-30 Haziran'dan açık olacağı kaydedilen açıklamada, "Bankalar, 29-30 Haziran'da 10.00-16.30 saatleri arasında 81 ilde yeterli sayıda şube ile imar barışı ödemelerini almaya devam edecek. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın 29-30 Haziran'da açık olacak şubeleri www.ziraatbank.com.tr, www.halkbank.com.tr ve www.vakifbank.com.tr internet sitelerinden öğrenilebilecektir. İmar barışı ödemeleri 30 Haziran saat 23.59'a kadar Ziraat Bankası ATM'lerinden, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank internet şubelerinden, Ziraat Bankası ve Vakıfbank mobil uygulamalarından da yapılabilecektir." ifadelerine yer verildi.
İmar Barışı fırsatçıları iş başında
İmar Barışını istismar edenler karşısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın talimatları doğrultusunda etkin mücadele de devam ediyor. Sahada İmar Barışı suistimalini engellemek amacıyla periyodik süreçler içerisinde denetimler yapılarak, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan izinsiz yapılar takibe alınıyor. Söz konusu denetimler sonucunda bugüne kadar Çanakkale genelinde 170 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. İptaller neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığına 290 kaçak yapı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Toplamda 739 adet İmar Barışını istismar ettiği iddia edilen yapıya ilişkin inceleme ve tespitlerin etkin şekilde devam ettiği açıklandı.

Para ve yıkım cezaları uygulanacak
Çanakkale genelinde yapılan incelemelerde şu ana kadar 170 kişinin İmar Barışı başvuru şartlarına uygun olmayan yapıya ait aldıkları yapı kayıt belgeleri iptal edildi. Bu yapılar için yıkım ve para cezalarının uygulanacağı açıklandı. Bu kişilerin söz konusu fırsattan faydalanmak amacıyla yeni inşa ettikleri yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapı kayıt belgesi başvurusunda bulundukları tespit edildi. Yapılan incelemelerde 170 belgenin bu kapsamda olduğu anlaşıldı. Ekiplerin incelemesi aralıksız sürüyor.

 
Sahte belge tespiti
İmar Barışını fırsat bilen kişiler tarafından olmayan yapılara bile yapı kayıt belgesi alındığı tespit edildi. Hazineye ait arazide konutu olduğunu beyan ederek yapı kayıt belgesi almış kişilerin arazinin satışı için Milli Emlak Müdürlüklerine başvuruda bile bulunduğu anlaşıldı. Bakanlık tarafından söz konusu kişilerin aldıkları belgelerin iptal edilerek yasal işlemlere ivedilikle başlandığı açıklandı.

İmar barışı ödemeleri için son gün ne zaman?
İmar Barışı başvuruları 15 Haziran 2019 tarihinde sona ermişti. Ancak vatandaşlar, 30 Haziran 2019 tarihine kadar bedel ödemelerini gerçekleştirebilecekler. İmar Barışı kapsamında Çanakkale genelinde 28 Haziran 2019 tarihine kadar 38 bin 115 adet belge düzenlendi, 137 milyon 965 bin 588 lira 33 kuruş gelir elde edildi.

İmar Barışından elde edilecek gelir, genel bütçeye aktarılarak, şehirlerin yeniden imarını düzenlemek için kullanılacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 23:16

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109