İlgezdi İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin sesi oldu:

“Can güvenliğimiz yok diyen öğrencilerin sesini rektörlük ne zaman duyacak?”

İlgezdi İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin sesi oldu:
 İlgezdi İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin sesi oldu:
“Can güvenliğimiz yok diyen öğrencilerin sesini rektörlük ne zaman duyacak?”


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul’da 26 Eylül 2019’da meydana gelen 5.8’lik depremin ardından birçok binasında hasar meydana gelen İstanbul Üniversitesi ile ilgili “can güvenliğimiz yok” eylemleri yapan öğrencilerin sesi oldu.
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Can güvenliğimiz yok diyen öğrencilerin sesini rektörlük ne zaman duyacak?” diyerek konuyu bir soru önergesi ile Meclis Gündemine taşıdı.
 

CHP’li İlgezdi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde öğrencilerin haklı taleplerini dile getirdi. İlgezdi önergesinin gerekçesinde yaşanan deprem sonrası pek çok kamu binasında halkın can güvenliğini tehdit eden hasarlar oluştuğunu hatırlatarak, “İstanbul Üniversitesi’nde de birçok binada hasar meydana gelmiştir. Üniversite öğrencileri de haftalardır, ‘can güvenliğimiz yok’ eylemleri yaparak seslerini rektöre ulaştırmaya çalışmaktadırlar” dedi.

 
Gamze Akkuş İlgezdi önergesinde,
 

“    -      Öğrencilerin sesini rektörlük ne zaman duyacaktır?

-          17 Ağustos depreminin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen bilim yuvası olan bir üniversitenin binalarında depremle ilgili hiçbir iyileştirme, plan vb. yapmamasının gerekçesi nedir?

-          Üniversitede devam eden inşaat çalışmalarında işçi sağlığı ve çevre güvenliği için tedbirler alınacak mıdır?

-          Tüm kampüslerde 7/24 görev yapacak acil sağlık müdahale ekiplerinin oluşturulacak mıdır?

-          Üniversite içindeki yapıların deprem dayanıklılık incelemeleri yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır?

-          Deprem veya olası herhangi bir afete dair acil eylem planları ne zaman hazırlanacaktır?

-          Öğrenci ve akademisyenlerden oluşan izleme komisyonu kurulacak mıdır?

-          Üniversite öğrencilerinin haklı talepleri karşılanacak mıdır?” sorularına yanıt aradı.

 

Türkiye’nin bundan 20 sene önce yaşadığı 17 Ağustos depreminden ders çıkarmadığını hatırlatan İlgezdi, “17 Ağustos’ta çok büyük bir deprem yaşadık ancak geçen bu 20 senede depreme dair hiçbir şey yapılmadı. İstanbul Üniversitesi binaları 20 senelik süreçte depreme karşı kontrol edilmediği için 26 Eylül’de ciddi hasarlar meydana geldi. Bir deprem planımız olmak zorunda. Öğrencilerin, hocaların ve hastaların can güvenliği için ‘can güvenliğimiz’ yok eylemi yapan öğrencilerimizin haklı talepleri bir an önce yerine getirilmeli” dedi.

 

Gamze Akkuş İlgezdi konuyu daha önce de TBMM Genel kurulunda gündeme getirmişti. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109