İBADETİME ENGEL OLMA, ENGELLİLER, ibadet haklarını istiyor.

İBADETİME ENGEL OLMA, ENGELLİLER, ibadet haklarını istiyor.

İBADETİME ENGEL OLMA,    ENGELLİLER, ibadet haklarını istiyor.
Camii ve mezarlıkların fiziksel engellerinden dolayı bugüne kadar hep bu ruhani mekanların dışında kalmaya zorlanan özel durumlu insanlar, bürokrasiden cami ve mezarlıkların  fiziksel şartlarının  acilen iyileştirilmesini istiyor.
 

Engelli dernekleri hukuk danışmanı Avukat Turgay Özcan,  ‘Babalarımızın analarımızın mezarlarının başında dua etmek istiyoruz”, “Cemaatle birlikte namaz kılmak istiyoruz”.
 
 Engel bedenlerde değil bürokraside.
 
Engelli insanları bireysel yalnızlığa iten sistemi eleştiren avukat Turgay Özcan “engel bedenlerimizde değil, hayatımıza sürekli engeller koyan bürokraside” diyerek şunları söyledi. “Engeller konularak sürekli engelli olarak nitelendirilen bizler, devletin ve bürokrasinin hayatımıza koymuş olduğu engellerden bıkmış usanmış durumdayız.

Biz artık bunlara bıktık usandık ve dur diyoruz. Kararlıyız sesimiz artık daha gür çıkaracağız. Biz bedensel durumlardan dolayı taciz edilmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Benim ölmüş babamın mezarında onunla yalnız kalmaya dertleşmeye ağlamaya hakkım yok mu. Beni hep birileri mi getirecek. Kimsesi olmayanlar ne yapacak? Bizim tüm insanlar gibi camilere gidip ibadet etmeye hakkımız yok mu?  İbadet bize yasak mı ? Fiziki engeller var, bizim engellerimiz yok. Biz bu toplumun içinde varız,  engeller kaldırılacak”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER