Hurşit YILDIRIM: 'Fikirtepe Projemizi Türkiye’ye Armağan Ettik'

Ak Parti Kadıköy İlçe başkanlığının dinamik genç ama bir o kadar da birikimli başkanı Hurşit YILDIRIM ile Kadıköy’ü ve Kadıköy’ün sorunlarını konuştuk.

Hurşit YILDIRIM: 'Fikirtepe Projemizi Türkiye’ye Armağan Ettik'
Ak Parti Kadıköy İlçe başkanlığının dinamik genç ama bir o kadar da birikimli başkanı Hurşit YILDIRIM ile Kadıköy’ü ve Kadıköy’ün sorunlarını konuştuk. Sorularımıza samimi yanıtlar aldık.

 

Ataşehirweb haber adına okurlarımız için yaptığımız söyleşi;

 

Ataşehirweb haber / Recep KENAN

[email protected]

 

İl Başkanımız Kadıköy’ü ve Ataşehir’i çok önemsiyor.

 

Recep KENAN: AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığına seçildiniz, Ataşehirweb Takipçileri adına sizi kutluyor başarılar diliyoruz. Kongre hakkında neler söylersiniz?

 

Hurşit YILDIRIM:

 AK Parti kongreleri hem tazelenmeyi hem de demokratik bir havada yeni kardeşlerimizi teşkilatımıza kazandırmayı ifade ediyor. İl Başkanımız Kadıköy’ü ve Ataşehir’i çok önemsiyor. İstanbul İl Teşkilatımız kongre çalışmalarını Kadıköy’den başlattı. Teşkilat olarak güzel bir kongre hazırladığımızı düşünüyoruz. Maalesef Kadıköy’ümüzde yeterli büyüklükte salon olmadığı için kongremizi Kadıköy Halk Eğitim salonunda yapmak zorunda kaldık. Salonun içindeki kadar dışında kalan kalabalık bir katılım vardı. Teşkilatımızdaki bütün arkadaşlarımız çok heyecanlı idi. Kongremiz oldukça coşkulu geçti. Arkadaşlarımız arasında tam bir uyum var.

 

Ak Parti siyasi alanı genişleten, teşkilat mensuplarına açan, yükselmenin olduğu, dürüstlüğün olduğu bir parti.

 

Önceki İlçe Başkanım Muharrem ÖDEMİŞ, Ataşehir / İçerenköy mahalle teşkilatından, İlçe Teşkilatına oradan da İlçe Başkanlığına yükseldi. Bende Gençlik kollarından İlçe başkan Yardımcılığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Meclis Üyeliği oradan da İstanbul’un en büyük ilçesinin İlçe Başkanlığına geldim.

 

Bunu yaparken de kimseye rica minnet değil tamamen kendi çabalarımız, siyasi büyüklerimizin takdiri, teşkilatımızın takdiri ile geldik.

 

Bizim kongrelerimiz diğer siyasi partilerin kongresinden farklıdır. Hep aynı kişiler yönetimde olsun başkaları girmesinden ziyade demokratik yapının esas alındığı bir sistem vardır.

 

Kadıköy kongremizi böyle yaptık arkadaşlarımızın tebriklerini aldık inşallah yolumuza açık olur güzel bir çalışma yaparız.


RÖPORTAJ İÇİN TIKLAYINIZ


AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı yaptığınız dönemin kısa bir değerlendirmesini yapar mısınız?

 

Bizden önceki ilçe başkanımız Muharrem Ödemiş, milletvekili aday adaylığı için istifa edince İlçe Başkanlığına atandım. Kongre sürecine kadar olan dönemde on ay kadar görev yaptım. Bu dönemde seçimlere denk geldi. Bu benim AK Parti ile 8. seçim deneyimim oldu. 2002 seçimleri, Siirt Seçimleri, 2004, 2007, Birinci Referandum, 2009, 2010 Referandum ve 2011 seçimleri.  Hemen Seçim Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Bütün Arkadaşlarımız ve SKM başkanımızla Kadıköy’de çok kısa zamanda seçmenlerimizin evine girdik güller, broşürler dağıttık. Milletvekillerimizle ziyaret yaptık. Kadıköy’de mümkün olduğu kadar her alana girmeye çalıştık. Güzel bir seçim çalışması yaptık o dönemde. Bu tecrübeleri inşallah önümüzdeki seçimlere de yansıtacağız.

 

 

Ak Partinin vizyonunun Kadıköy’de artık daha iyi anlaşıldığını düşünüyoruz

 

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı olarak bu dönem projeleriniz ve hedeflerinizden söz eder misiniz?

 

Kadıköy’ün seçmen yapısının çok farklı olduğunu biliyoruz. Daha önce aldığımız oy oranlarını biliyoruz. Özellikle son seçimde aldığımız oy oranı ve seçmenimizin bize yaklaşımı, bakış açısı Ak Partinin vizyonunun Kadıköy’de artık daha iyi anlaşıldığını düşünüyoruz. Her siyasi parti, her ilçe başkanı gibi bizim de arzumuz yerel yönetimi, belediyeyi almak, Kadıköy Halkı’nın yaşamını kolaylaştırmak, Kadıköy Halkı ile Ak Parti hizmetini birleştirmek farklı bir belediyecilik yapılabileceğini herkese göstermek. Bununla ilgili çalışmalarımız seçmeni esas alan, bireyi esas alan, üzerini çizerek söylüyorum sevgiyi esas alan bir çalışma yapıyoruz. Biz hiç kimseye yapılamayacak bir şeyi vaat etmedik, etmeyeceğiz her zaman doğruları söyleyeceğiz. Kadıköy seçmeninin Bağdat Caddesindeki bakım çalışmasını, Sahil Yolu düzenlemesini, çalışmasını Büyükşehir yapıyor. Kadıköy’ün markası haline gelen Metrobüs Kadıköy halkının yaşamını kolaylaştırıyor. Sayısız ana caddelerin yatırımlarını Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Hiçbir ayrım yapmadan yapıyor.

 

Bu sefer bu yapılanları dikkate alarak Kadıköy seçmeninin bize daha fazla oy vereceğini tahmin ediyoruz, umutluyuz. Yeni gelen arkadaşlarımızın azmi çalışması buna ışık tutacaktır.

 

 

 

AK Parti Kadıköy ilçe örgütünün Kadın ve Gençlik politikaları neler?

 

Ak Partinin tüzüğünde Kadın ve gençlik kollarının ilk defa farklı hukuk ve tüzük cümleleri ile ifade edildiğini görürsünüz. Benim avantajım Gençlik kolundan geliyorum. Gençlik kollarının ve kadın kollarının çalışma şeklini biliyorum. Ne yapılması gerektiğini onlar söylemeden anlayabiliyorum. Gençlik ve Kadın Kollarımızla çok uyumlu çalışıyoruz. Her iki İlçe Başkanım aynı benim gibi ilçede yöneticilik yapıyorlar ve siyaset üretiyorlar. Çok geniş ve özgür alanları var. Ak Partinin muhafazakâr ve demokratik yapısına yakışan çalışmaları var.

 

Gençlik ve Kadın Kollarımızın her zaman ayrıcalıkları var. Hatta özel kotaları var. İlçe Yönetiminde en az yüzde 30 kadın, Yüzde 30 genç olmak zorunda. İster istemez bu kotayı uygulamak zorundasınız.

 

Bu da söylemlerin sözde kalmayıp samimimi olduğumuzu gösterir. Dolayısı ile sahada arkadaşlarımızın başarısını artırıyor.

 

Kadına karşı şiddete gelince; son günlerde gündeme gelmesi bizi mutlu ediyor. Sayın Bakanımız Fatma Şahin Hanımefendinin bunu toplumun gündemine getirmesi, Kadın kollarımızın yoğun bir şekilde gündeme getirmesi bu olayın toplumda daha fazla önemsenmesine sebep oldu.

 

Şiddet kimden gelirse gelsin lanetlenilecek olay. Şiddetin çeşitli türleri var. Sözle de, vücutla da, bakışla da, bir şeyden mahrum etmekle de şiddet yapabilirsiniz. Hele şiddetin çocuğa ve kadına olanını kabul etmek mümkün değil. Biz bu konunun gündemde kalmasını istiyoruz.

 

 

 

Kadıköy’ün spor tesisini söyleyin

 

Kadıköy’ün Sosyal, kültürel ve spor tesisleri yeterli mi? Belediyenin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

 

Karşılaştırmak için bunların olması lazım Kadıköy’de. Bana bir tane Kadıköy’ün spor tesisini söyleyin. Hafta sonu gençlerin, bir Haldun Alagaş, Cemal Kamacı, Tuzladaki Kafkale tesisleri gibi gidebileceği alan maalesef yok. Bundan üzüntü duyuyoruz.

 

Kültür Merkezlerine gelince; küçücük birkaç tane kültür merkezi var. Bunlarda maalesef aynı hareketleri tekrar ediyor. Kesinlikle halkla bütünleşemiyor.

 

Büyükşehir Belediyemiz ve Merkezi Hükümetimiz Kadıköy’e çok şey kazandırdı. İnşallah bunlar seçmen tarafından da iyi değerlendirilir.

 

Ama her şeyi Büyükşehir’den ve Hükümet’ten bekleyip Kadıköy Belediyesinin hiçbir şey yapmaması asla kabul edilemez.

 

İlçe Belediyesinin personel maaşını ödemekten başka bir şey yapmayıp, Kadıköy’de yaşamak ayrıcalıktır sloganı üretmekten başka bir şey yapmaması bizi üzüyor. Diğer ilçeler gibi Kadıköy’ün de Büyükşehir ile uyumlu çalışması gerekir. Eğer uyumlu olursanız, istemeyi bilirseniz, bununla ilgili alan oluşturursanız her şey yapılır. İl Özel İdaresi tarafından verilen para ile Opera binası yapıldı. Opera binasında ne yapılıyor? Çıkın Kadıköy halkına sorun, kültür hareketlerinin yapıldığı bir alan değil. Geneli kapsamıyor. Kadıköy halkı düğün ve sosyal faaliyet yapacak salon bulamıyor, Ümraniye’ye Üsküdar’a gitmek zorunda kalıyor. Kadıköy halkı bunlardan daha fazlasını hak ediyor. Biz kültür merkezlerinin çok önemli olduğunu söylüyoruz. İnşallah 2014’te geldiğimiz zaman bunların hepsini yapacağız. 2014 de Kadıköy Belediyesini aldığımız zaman Kadıköy’de parklar ve bahçeler artacak, sosyal alanlar çoğalacak, trafik rahatlayacak, sanat ve kültür rahatlayacak, insanlar rahatlayacak, Kadıköy rahatlayacak…

 

 

Kadıköy 600 bin nüfusla Türkiye’nin en büyük yatakhanesi

 

Yakında açılacak olan KADIKÖY – KARTAL Metrosunun katısı ne olacak?

 

Bu proje Anadolu yakasının en önemli projesi, 16 tane istasyon var Metroda. Büyükşehir Kadıköy’e yatırım yapmıyor deniliyor. Size sorarım ben, 16 istasyonun 8 tanesi Kadıköy’de, Metro istasyonunu Kadıköy’ün merkezine getirmişsiniz, İDO iskelesini getirmişsiniz, üvey buysa diğer ilçeler ne yapsın?

 

Hükümetimiz Büyükşehir Belediye Başkanlığımız Kadıköy’ün hizmet almasını çok istiyor. Bu proje Kadıköy halkının yaşamını kolaylaştıracak. Çünkü Kadıköy çok büyük bir yatakhane.600 bin nüfusla Türkiye’nin en büyük yatakhanelerinden bir tanesi.

 

Kadıköylü geceyi burada geçiriyor gündüz çalışmaya dışarıya gidiyor. Hayatı yolda geçiyor. Maalesef iyi düzenlenmiş bir trafik yok. Arterlerin bağlantı noktalarında sıkıntı var. Belediyeyi aldığımız zaman dikine kesen yolları yatay yollarla birleştirerek, diğer ilçelerde gördüğümüz geçitlerin benzerlerini yaparak, yeni yollar açarak inşallah Kadıköy’ün trafiğini çözeceğiz. Çünkü Kadıköy’e girmek de dert, çıkmakta.

 

 

Türkiye’ye armağan ettiğimiz Fikirtepe Projemiz var

 

Sizce KADIKÖY’ün eksikleri neler? Bu eksikleri gidermek için çalışmalarınız var mı?

 

Tabi ki olacak. Daha önceki seçim beyannamemizde var bunlar. Ama bunları yapabilmemiz için Ak Partili Belediyenin iktidar olması lazım. Bizim Türkiye’ye armağan ettiğimiz Fikirtepe Projemiz var.

 

Benden önceki İlçe Başkanım defalarca çalıştı. Bir metrekare ne onun yeri var ne benim yerim var. Kadıköy’de Fikirtepe hiç hizmet alamıyordu. Çok zor olan bir imar düzenlemesi ile buradaki gelişmeyi, zenginleşmeyi Fikirtepe halkı aldı.

 

Bu Büyükşehir Belediyesi ve Fikirtepe halkının beraber yürütmüş olduğu büyük bir çalışmadır. Bir sonraki yapacağımız Gazhaneyi Kadıköylüye kazandırmak olacak. Kültür Merkezi benzeri sosyal alan olarak kullanıma açmak istiyoruz.

 

Kadıköy, maalesef eskiyen çürüyen yenilenmeyen bir muhit oldu. Kadıköy’ün mimari, turizmi, yolları, teknik açıdan yenilenmesi için vatandaşın isteklerini ileri birimlere acil olarak iletiyoruz.

 

 

 

Kentsel dönüşümde pilot uygulaması hangi aşamada? Fikirtepe’de tespit edilen aksaklılar neler? (H) Yükseklik sınırlaması projeyi olumsuz etkiler mi?

 

Büyükşehir Belediyemizin getirdiği teknik uygulama. Etkileyeceğin sanmıyorum. Mimari alan, inşaat alanı değişmiyor.

 

Fikirtepe ile ilgili olarak biz eski belediye başkanlarımıza sorduk. Mesela Erol Kaya bunlardan bir tanesi. Bu planı bize anlatır mısınız dedik. Ben sizi, Fikirtepe’liyi kıskanıyorum kardeşim dedi.

 

Gidin Kadir beye teşekkür edin, bunu size hediye etmişler, bu olacak şey değil dedi. Bu daha önce olması lazımdı. Kadıköy belediyesi zamanında yapılması gerekeni yapmadığı için Büyükşehir devreye girmek zorunda kaldı yasa gereği. Kadıköy Belediyesi bunu beş sene önce yapsaydı şimdi Fikirtepe bitmiş olacaktı.

 

Bu örnek model inşallah Türkiye’ye örnek olacak. İnsanlar mağdur olmadan, evinden olmadan, uygulanabilecek bir model getirildi.

 

Biz imar planını çıkardık, teslim ettik. Elimizi eteğimizi çektik. İnanıyorum ki bu yılın sonlarına doğru inşaatlar yükselmeye başlayacaktır.

 

Türkiye deprem bölgesi yenilenmeyi yapmazsak can ve mal kayıplarının vebalini ödeyemeyiz.

 

 

Seçmen her zaman fazlasını ister

 

Son olarak AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Hurşit YILDIRIM olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

 

Seçmen her zaman fazlasını ister. Ak Parti ile bir medeniyet yarışına girdiğimiz herkes tarafından kabul ediliyor. Öğrenciliğimde ağabeylerimizin, büyüklerimizin ve üst sınıfların kitap defterlerini kullanıyorduk. Şimdi defter kitaplar her öğrencinin masasında.

Bunu da geçtik tablet bilgisayar elinde.

Türkiye’de 10 yıl önce bunu söylese inanır mıydınız?

Tablet bilgisayar fakir fukara öğrencinin elinde olacak İngiltere’yi, Japonya’yı görecek. Bunun dışında Türkiye özellikle Başbakanımız sayesinde gurur duyulan lider bir ülke oldu. Eski Türkiye ile yeninin arasındaki farkı en iyi ‘Almancı’ dediğimiz yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız daha iyi anlatıyor.

Paramızın sıfırları ile dalga geçiliyor, yarışma konusu oluyordu yurtdışında. Türkiye hem insan haklarında, hem demokraside, hem kalkınmada, ama özellikle altını çiziyorum Türk insanında demokrasi kültüründe ve kendisine güvende özgüven oluştu. Hakkını arayan, kendini gelecekte gören, araştıran, birey olarak insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesine sahip olan bir halk çıktı ortaya. Bu inşallah gelecek kuşaklara da böyle aktarılacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2012, 06:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109