"Hoşgeldin Sultan" pankartıyla karşılanan Erdoğan, Türkmen köyünde halka seslendi.

"Hoşgeldin Sultan" pankartıyla karşılanan Erdoğan, Türkmen köyünde halka seslendi.

Katilden hesabını soracağız''
"Hoşgeldin Sultan" pankartıyla karşılanan Erdoğan, Türkmen köyünde halka seslendi.


Lübnan'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Lübnan’ın Akkar bölgesinde bulunan Kuvaşra köyüne giderek Türkmen vatandaşlarla biraraya geldi.

''Bir olalım, iri olalım diri olalım''

Türkmen köyünde halka seslenen Erdoğan, ''Mavi Marmara'daki 9 Türk'ün acısını yüreğimizde hissettik. Biz insanlığımızın gereği olarak sesimizi yükseltiyoruz. Biz vicdanımızın sesine kulak veriyor, işte onun için sesimizi yükseltiyoruz'' dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

''Şundan emin olun, kim ne derse desin kim hangi yorumu yaparsa yapsın biz haksızlık karşısında sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Akdeniz'de korsanlık yaparak masum çocukları, sivilleri öldürenlere karşı hakkı savunmaya devam edeceğiz. Masum yavrular adına, Gazze, Kudüs ve Beyrut demeye devam edeceğiz. Biz "Barış" diyeceğiz, "Adalet" diyeceğiz. Gerektiğinde katile "Katil" diyecek, katilden bütün yaptıklarının hesabını soracağız.''

İsrailin provokasyon eylemlerini durdurmasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İsrail hükümeti artık şunu görmek ve anlamak zorunda; bu bölgede barış olursa bundan bölge kazandığı kadar kendisi de kazanır. Bu bölgede savaş olursa, çatışma olursa bundan bölge insanı zarar gördüğü kadar kendi insanı, kendi vatandaşları da zarar görür. Onun için İsrail Hükümetini bir kez daha hatalarından dönmeye, özür dilemeye, hem bölge, hem bölge halkı, hem de kendisi için barışa gelmeye davet ediyoruz. İsrail'in bölgeyi de dünyayı da ateşe atacak provokatif faaliyetleri artık biran önce durdurmasını istiyoruz'' dedi.

 Video için tıklayınız...

Her aşamada Lübnan'ın yanında olacağız diyen Erdoğan ''Zalimlere karşı her zaman diri olacağız. ''Bir olalım, iri olalım diri olalım'' dedi.

‘‘BERRİ'NİN LÜBNAN'IN SİYASİ TARİHİNDE  ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR’’

Lübnan'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Berri'nin Lübnan'ın siyasi tarihinde özellikle yakın siyasi tarihinde önemli bir rolü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Yaptığımız görüşmede tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Türkiye ile Lübnan'ın son dönemde yaptığı ikili görüşmelerde ve bölge ülkeleriyle olan ilişkilerde attığı adımlar birbirini tamamlıyor. Türkiye ile bölge ülkeleri olan Suriye, Ürdün ve Lübnan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği oluşturmuş durumdayız. Bugün Lübnan'da 30 civarında anlaşma imzalayacağız. Daha sonra ülke liderleri önümüzdeki Mayıs ayında İstanbul'da biraraya gelecek.''

Lübnan'daki gelişmelerin Türkiye'nin ilgisini çektiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin herhangi bir mezhep, etnik köken gözetmeden, Lübnan'daki taraflar arasında barışı sağlamak için çaba harcadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Berri ile yaptığı görüşmenin çok olumlu geçtiğini de sözlerine ekleyerek, Lübnan'daki bütün siyasi taraflarla da biraraya geleceğini söyledi.

HARİRİ KARŞILADI

Başbakan Erdoğan, beraberindeki Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Faruk Çelik ve geniş bir heyeti taşıyan ANA uçağını Beyrut havalanında Lübnan Başbakanı Saad Hariri karşıladı. Erdoğan'ı Hariri'nin yanı sıra Lübnan bakanlar kurulu üyeleri ve Beyrut'ta bulunan yabancı ülkelerin büyükelçileri karşıladı. Hariri ve Erdoğan, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasından sonra tören kıtasını denetledi.

 Lübnan'da Erdoğan fırtınası fotoğrafları için tıklayınız...

''HOŞGELDİN SULTAN''

Lübnan'da Başbakan Tayyip Erdoğan fırtınası esti. İki gün Lübnan'da kalacak Başbakan Erdoğan ülkeye gelmeden cadde ve sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı. Asılan dev Erdoğan posterleri dikkat çekerken, gazetelerin manşetlerinde de Türkiye Başbakanı vardı. Erdoğan'ı karşılayan öğrencilerin elindeki pankartta ise 'Hoşgeldin sultan' yazıyordu.
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109