HES kodu nedir? HES kodu nasıl alınır? HES kodu alma yöntemi?

Mobil uygulama üzerinden alınacak kodla seyahat yapılabilecek. Sonra bir yolcuya hastalık bulaştırırsa, takibi kolayca yapılabilecek.

HES kodu nedir? HES kodu nasıl alınır? HES kodu alma yöntemi?
 HES kodu nedir? HES kodu nasıl alınır? HES kodu alma yöntemi?

Mobil uygulama üzerinden alınacak kodla seyahat yapılabilecek. Sonra bir yolcuya hastalık bulaştırırsa, takibi kolayca yapılabilecek. Herkese özel bir kod olacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak. Peki HES kodu nasıl alınır? HES kodunun alınma yöntemi nedir? İşte detaylar
Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak. Peki HES kodu nedir? HES kodu nasıl alınır? HES kodunun alınma yöntemi nedir? İşte detaylar...

İlgili seyahat firması tarafından sağlanıp tedbir alınacak. Sonradan bir yolcuya virüs tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacaktır. Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından HES kodu alınabilecek.

Tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliği sağlanmaya çalışacak. HES kodları kişiye özel tekil kodlardan oluşacak. TC kimlik numarası gibi sabit olmayacak. Her paylaşımında farklı bir HES kodu oluşturulabilecek.

Önümüzdeki günlerde mobil uygulama ve HES kodunun yaygın uygulanması hayatımızı kolaylaştıracak.

Peki HES kodu nedir? HES kodu nasıl alınır? İşte detaylar...

HES kodu almak için uygulama üzerinden ve  sms üzerinden olmak üzere 2 farklı yöntem var. Akıllı telefon kullanmayanlar içinde düşünülen sistemde SMS ile de HES kdou alınabiliyor. 

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES Kodu nasıl alınır

1- HES Kodu İşlemleri bölümüne girilir

2- HES Kodu oluştur butonuna tıklanır. Kod kulanım süresi seçilir ve kod oluşturulur. 

SMS ile HES kodu nasıl alınır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak TC Kimlik Numarası, Tc Kimlik Seri numarasının son 4 hanesi, ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023'e sms gönderilir.

Turizm açısından Rusya gibi koronavirüs görülme oranı yüksek olan ülkelerden gelen kişiler için de HES gibi bir uygulama kullanılabilir mi sorusuna Bakan Koca şu yanıtı verdi:

Bu konu tartışılıyor. Turizmle ilgili Turizm Bakanımızla da görüşüyoruz sık sık. Burada geçişi, sezonu kontrollü yapmak istiyoruz. Haziran için daha önceki dönemlere göre turist sayısının yüzde 20’yi geçebileceğini düşünmüyoruz.

Riskli ülkelerden gelişlerle ilgili zamana yayılarak o bölgedeki salgını da değerlendirerek dinamik süreç içerisinde planlanıyor olacak. Ülkedeki salgın durumu göz önüne alınarak planlanmış olacak.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI APPSTORE İNDİRME LİNKİ- TIKLAYINIZ

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI GOOGLE PLAY İNDİRME LİNKİ- TIKLAYINIZ


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER