Heron skandalına Erdoğan yorumu

Heron skandalına Erdoğan yorumu

Heron skandalına Erdoğan yorumu

Erdoğan'a İzmir'de gazeteciler Heronları sordu. Başbakan iddialarla ilgili konunun takipcisi olduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Hantepe baskının da insansız hava uçakları olarak adlandırılan Heron'ların çektikleri görüntüler ve sonrasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın soruşturma başlattığını ve konunun takipcisi olduklarını söyledi.

Altı askerin şehit olduğu hain saldırıda Heronlar, baskını önceden haber verdikleri gibi saatlerce yardım gelmemesini de birebir görüntülemişti. Bu olayın üzerinden 7 gün geçmesine rağmen Genelkurmay'ın resmi bir açıklama yapmaması ise eleştirilirken konu Başbakan Erdoğan'a soruldu.

12 Eylül'de gerçekleşecek Anayasa değişikliğiyle ilgili yurt genelinde başlattığı 'evet' mitinglerinin 14. İzmir'de katılan Başbakan Erdoğan, miting sonrası restorasyonu tamamlanan İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Konak Sahnesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir gazeteci, Hantepe baskınının Heronlar tarafından tespit edilmesine rağmen konunun muhatabı olan Genelkurmay Başkanlığı'nın 7 gündür resmi bir açıklama yapmadığını hatırlattı.

"BİZDE TAKİPCİSİYİZ..."

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, "Genelkurmay konuyla ilgili çalışmasını şu anda sürdürüyor. Ne nedir, ne değildir diye... Çıktıktan sonra gerekli müdahaleler yapılır. Biz de takipçisiyiz. Alınmamış bir neticeyi boşu boşuna konuşmanın bir anlamı yok. Önce neticeyi bir alalım, ondan sonrada gerekli açıklamalar yapılır." dedi.

KILIÇDAROĞLU DA TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA BEKLİYOR

Heron skandalı CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi. Sivas'ın Zara ilçesinde konuyla ilgili soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu TSK'nın açıklama yapması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Genelkurmay'ın Heron skandalıyla ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması gerektiğini belirterek, "Eğer bu açıklamalar kamuoyunu tatmin etmiyorsa tartışmalar sürecek demektir" dedi.
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109