Hepimiz biraz Türküz

Hepimiz biraz Türküz

Hepimiz biraz Türküz
Hepimiz biraz Türküz''

Taş devrinde Avrupa'da yaşayan insanların atalarının Anadolu ve Orta Doğu'dan göç etmiş olabileceği bulgusu, Alman gazetesi tarafından "hepimiz biraz Türküz" şeklinde yorumlandı.



Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerine M.Ö. 7000 yılında gelen çiftçilerin, Anadolu ev Orta Doğu topraklarından geldiğinin bilimsel olarak ispatlandığı bildirildi.

Alman "Kölner Express" gazetesi, "Hepimiz biraz Türküz" başlığıyla verdiği haberde, Mainz Üniversitesinden antropolog Prof. Dr. Joachim Burger'in Taş Devri döneminden kalan iskeletler üzerinde yaptığı araştırma sonucuna göre, o dönemin insanlarının Batı Anadolu'dan Avrupa'ya göç ettiğinin bilimsel olarak tespit edildiğini yazdı.

Bölgeden o dönemde Avrupa'ya gelen insanların evcil hayvanları da beraberinde getirmiş ve yerleşik olan insanlarla çok az ilişki içinde bulunmuş olduğunu da ifade eden Burger, bu araştırmayı aslında bazı hayvanların Avrupa'ya nasıl geldiğini incelemek amacıyla yaptıklarını kaydetti.

Daha önce de Avrupa'nın dört yanındaki 1500'den fazla erkeğin Y kromozomları incelenmiş, deneklerin büyük çoğunluğunun 10 bin yıl kadar önce Avrupa'ya Orta Doğu'dan göç eden zengin çiftçilerin torunları olduğu ortaya çıkmıştı.

İngiltere'de Leicester Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen gen araştırması, Avrupalı erkeklerin genlerinin ‘bereketli hilal’ denilen ve Mısır’dan başlayıp Doğu Akdeniz’i dolaşarak Anadolu’ya uzanan yarım ay şeklindeki coğrafyadaki eski genetik yapıyla benzerlikler taşıdığını ortaya çıkardı.

Araştırmada yaklaşık 110 milyon Avrupalı erkekte bulunan R1b1b2 haplogrubu adı verilen Y kromozomu silsilesinin tekrarlama miktarı incelendi.

(NTV)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER