Hem Türkçe hem 3D Gran Turismo 5 start aldı

Hem Türkçe hem 3D Gran Turismo 5 start aldı

Hem Türkçe hem 3D Gran Turismo 5 start aldı
Hem Türkçe hem 3D
Gran Turismo 5 start aldı

GT5'in PlayStation (PS) için yapılmış tamamen Türkçe olan ilk oyun olduğunu söyleyen Sony Kişisel Eğlence Grup Ürün Müdürü Özgür Kirazcı, "Amacımız, dil problemi yüzünden daha önce hiç oyun oynamamış olanları PS ile tanıştırmak" dedi. GT5'in Türkiye'deki 3D pazarını da canlandıracağını vurgulayan Kirazcı, "Tüm PS3'ler ücretsiz yazılım güncellemesi ile 3D uyumlu hale geliyor. Böylece PS3'ü olanlar 3D olarak hem oyun oynamak hem de film seyretmek için ayrıca Blu-ray oynatıcı almak zorunda kalmıyor" diye konuştu.

GT5'in dünyada piyasaya çıktığı ilk 3 günde 1.8 milyon adet sattığını hatırlatan Kirazcı, şöyle konuştu: "Bu yıl biz de Türkiye ekibi olarak her çeyrekte bir oyuna büyük reklam kampanyası yaptık. Şimdi de GT5 için Toprak Sergen'in seslendirdiği TV reklamlarına başladık. Ayrıca sinema salonlarında 3D reklamlarımız da yayına girecek."

20 BİN EV HAREKETE GEÇTİ
Türkiye'deki PS3 ve yaklaşık 2 ay önce piyasaya çıkan PS3 için geliştirilen hareket algılayıcı kumanda PS Move'un satış rakamları hakkında da bilgi veren Özgür Kirazcı, şunları söyledi: "Bu yıl düzenlediğimiz reklam ve kampanyalarla yurtdışı ile Türkiye arasındaki konsol fiyatları arasındaki farkı büyük ölçüde kapattık. Dünyada 43 milyon PS3 kullanıcısı var ve PS Move şu ana kadar 4.1 milyon adet sattı. 170 bin PS3 kullanıcısının bulunduğu Türkiye'de ise şu ana kadar 20 bin eve PS Move girmeyi başardı. PS Move'a yönelik 14 oyun piyasaya sunduk. Türkiye'de eylül ayında açılan PS Store'daki kayıtlı kullanıcı sayısı da 80 bini buldu. Bu yıl Türkiye'de 80 bin adet PS3 sattık, yılsonu hedefimiz 100 bini geçmek."


OTELLER SIRAYA GİRDİ
Point Otel'de 200 kişinin aynı anda oyun oynayabileceği 1500 metrekarelik oyun merkezi The Game'in 20 Aralık'ta açılacağını belirten Özgür Kirazcı, "Bu merkez, aynı spor salonlarındaki gibi üyelikle çalışacak. 13 Aralık'ta da burada kurumlararası PlayStation turnuvası düzenlenecek. Hedef özellikle iş çıkışında trafiğin açılışını beklerken, oyun oynayarak vakit geçirmek isteyen genç çalışanlar. Başka otellerden de 'Bize PlayStation odası yapabilir misiniz?' teklifleri alıyoruz" diye konuştu.


HİBRİD VE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR DA PİSTE ÇIKTI
Sony Eurasia tarafından 1 Aralık'ta 129 TL fiyatla satışa çıkarılan GT5'de, 1.000'den fazla araç ve sınırsız pist alternatifi bulunuyor. Lamborghini ve Bugatti markaları, serinin beşinci oyunu ile birlikte ilk kez GT'de yer alıyor. GT5, oyunculara, Mercedes-Benz SLS AMG Gullwing ve Ferrari 458 Italia modellerinin yanı sıra Toyota Prius, Honda Insight ve Tesla Roadster gibi hibrid ve elektrikle çalışan araçlar ve F1 severlerin merakla beklediği Ferrari'nin 2008 aracı da sunuluyor.
Necet Çalışkan / HT Ekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER