Haydarpaşa Garı'nda Eylem, Haydarpaşa Satılamaz

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi bir grup Anadolu'dan Haydarpaşa Garı'na yapılan tren seferlerinin kaldırılmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Haydarpaşa Garı'nda Eylem, Haydarpaşa Satılamaz

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi bir grup Anadolu'dan Haydarpaşa Garı'na yapılan tren seferlerinin kaldırılmasını basın açıklamasıyla protesto etti. Sendika üyeleri Haydarpaşa Garı'nın ileride halka kapatılacağını da ileri sürerken çeşitli sivil toplum kuruluşları da gruba destek verdi.

BTS Üyesi bir grup yüksek hızlı tren projesi kapsamında Anadolu'dan Haydarpaşa Garı'na yapılan tren seferlerinin kaldırılmasını protesto etmek için saat 13.00'de Haydarpaşa Garı'nın önünde toplandı. Halkevleri, taraftar grubu Çarşı gibi çeşitli sivil toplum örgütleri de basın açıklamasına katılarak gruba destek verdi.

Tren seferlerinin kaldırılmasını protesto eden çeşitli pankart ve dövizler taşıyan grup 'Haydarpaşa Halkındır satılamaz", 'Ulaşım haktır satılamaz", 'Haydarpaşa tarihtir bu tarih bizim" şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklamasını Halkevleri üyesi Ezgi Özdemir yaptı. 104 yıl önce faaliyete geçen Haydarpaşa Garı'nın birkaç ay içinde kapatılacağını belirten Özdemir 'Haydarpaşa bizlerin kent içi ulaşımında kritik öneme sahiptir. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamalarına göre yüksek hızlı tren projesi nedeniyle Haydarpaşa-Gebze-Köseköy hattı 2 yıllığına kapatılacak. 1 Şubat 2012'den itibaren Anadolu seferleri kaldırıldı, bir süre sonra banliyö seferleri de kaldırılacak. Emekçilerin ulaşım çilesi TCDD ve AKP'li belediyelerin umurunda bile değil. Rayların ulaşamadığı Haydarpaşa'ya artık İstanbul ve Anadolu halkı da ulaşamayacak. Binlerce emekçinin kullandığı bir ulaşım hattı ben yaptım oldu diyerek kapatılamaz." diye konuştu.

Grup üyeleri ayrıca Haydarpaşa Garı'nın kapatılmaması için her Pazar günü Haydarpaşa Garı'nda eylemlerine devam edeceklerini söylediler. Protestocu grup basın açıklamasının ardından müzik eşliğinde halay çekerken bazı kişiler de ellerine aldıkları çeşitli dövizlerle gar önündeki tarihi bir lokomotife çıkarak tren seferlerinin kaldırılmasını protesto ettiler.

www.internetsonhaber.com

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2012, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109