GYO Genel Müdürü 'İmar artışı kentsel dönüşümü zorlaştırıyor'

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: "İmar artışıyla kentsel dönüşümün önünü kesmemek, artışa izin vermemek lazım. Mevcut bölge imarları aşılmamalı" dedi.

GYO Genel Müdürü 'İmar artışı kentsel dönüşümü zorlaştırıyor'

 Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: "İmar artışıyla kentsel dönüşümün önünü kesmemek, artışa izin vermemek lazım. Mevcut bölge imarları aşılmamalı"

'İmar artışı kentsel dönüşümü zorlaştırıyor'

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "İmar artışıyla kentsel dönüşümün önünü kesmemek, artışa izin vermemek lazım. Mevcut bölge imarları aşılmamalı" diye konuştu.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, önümüzdeki günlerde yasalaşması beklenen afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin kanunda, kentsel dönüşümün önünü açacak her türlü desteğin bulunduğunu söyledi. 

İmar artışının kentsel dönüşümün önünü kesmek üzere olduğunu ifade eden Kurum, "İmar artışı ile bu işin önünü kesmemek, imar artışına izin vermemek lazım. Mevcut bölge imarlarını aşmamak gerek" dedi. Murat Kurum, arsa sahiplerinin şu anda yüzde 55-60'larla pazarlığa oturduğuna dikkati çekerek, "Adamın ilk depremde yıkılacak 70-80 metrekare yapısı var, sizin karşınıza 200 metrekare yeni bina ile oturursa bu iş olmaz. 

Bölgelerin imarını yaparken arsa sahiplerinin talepleri iyice yukarılara çıkıyor" diye konuştu. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi'ne ilişkin yasanın ülkenin önünü açacağını belirten Kurum, bu yasaya sahip çıkılması gerektiğini de vurguladı. 

DÖNÜŞÜMDE BİZ DE VARIZ 

Kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ ile birlikte yürüttükleri projeler olduğunu, Ayazma'da Ağaoğlu ile My World Europe projesini yaptıklarını anlatan Kurum, "Bu proje alanında daha önce bin 500-2 bin gecekondu vardı. 

TOKİ oradaki hak sahiplerine yer verdi. Biz de oraya daha modern bir site yapıyoruz. Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin yasa ile birlikte biz de bu işin içine gireceğiz. Ataşehir'de, Ümraniye'de görüşüyoruz, Tuzla'da, Kartal'da görüştüğümüz yerler var" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2012, 22:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER