Gülsüm Anne: Umut elektriğin kesildiğini anlayınca uyudu

"Gülsüm Anne", elektriğin kesildiğini anlayan Umut'un sürekli uyuduğunu belirtirken, sorunun çözülmesine üzerine de gülücükler saçmaya başladığını dile getirdi.

Gülsüm Anne: Umut elektriğin kesildiğini anlayınca uyudu
Gülsüm Anne: Umut elektriğin kesildiğini anlayınca uyudu

"Rus Umut"un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, bugün tatsız bir sürprizle karşılaştı. Kabadayı'nın evinin elektriği, borcu nedeniyle kesildi. Yetkililerin devreye girmesinin ardından Umut ile birlikte yüzü güldü.

Antalya'da 2008 yılında trafik kazası sonucu komaya giren felçli "Rus Umut"un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'nın evinin elektriği, sabah saatlerinde borcu nedeniyle kesildi.

Gülsüm anne yaptığı açıklamada evine 47 günlük kullanım karşılığında 427 liralık elektrik faturası geldiğini söyledi.

Gülsüm Kabadayı,, "Elektrik kesilirse Umut'un her şeyi bitecekti. Yatağı bile elektrik ile çalışıyor. Görevlilere yalvardım ancak dinlemediler. Kestiler" dedi.

Bu faturayı ödeme gücü bulunmadığını anlatan Kabadayı, basının olaya ilgisi ve Antalya Valiliği'nin çabaları sonucu, akşama doğru sorunun çözüldüğünü belirtti.

Devletten aldığı bakım ücreti dışında geliri olmadığını ifade eden Kabadayı, elektrik kesilince üşümemesi için Umut'a kalın kazaklar giydirdiğini, battaniye ve yorganlara sardığını ifade etti.

"Gülsüm Anne", elektriğin kesildiğini anlayan Umut'un sürekli uyuduğunu belirtirken, sorunun çözülmesine üzerine de gülücükler saçmaya başladığını dile getirdi.

Umut'un sağlık durumuna ilişkin de bilgi veren Kabadayı, önümüzdeki günlerde ameliyat için hastaneye yatıracakları Rus gencin artık ayakta durabileceğini ifade etti.

GÜLSÜM ANNE VE UMUT

GÜLSÜM ANNE  YILIN ANNESİ SEÇİLMİŞTİ

Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan bu yana 'Umut' ismini verdiği gence kendi çocuğu gibi baktı. Yatağa bağımlı yaşayan gencin bütün ihtiyaçlarını karşılayan, hastaneye götürüp getirerek fizik tedavi hareketleri yaptıran Kabadayı, Antalya'da 'yılın annesi' seçildi. Kabadayı'nın 'Umut' hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu oldu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katıldı ve yaşadıklarını anlattı. Programa katıldıktan sonra Antalya'daki evine dönerek Umut'a bakmaya devam eden Gülsüm Kabadayı, yaptığı açıklamada, kazanın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen gencin ailesinin hala bulunamadığını söyledi.

Kabadayı, 'Mustafa Öz' ismiyle kimlik çıkartılan Umut'un Rus olabileceğini tahmin ettiğini belirterek, 'Rusya'dan bir televizyon kanalı yılbaşından önce Antalya'ya gelerek belgesel çektiler. Ardından beni Rusya'ya davet ettiler. Orada bir televizyon programına konuk oldum. Stüdyoya girer girmez herkes beni ayakta alkışladı. Ben de hikayemi anlattım. İnsanlar çok duygulandı. Dakikalarca ağladılar. Program sunucusu bana Umut'un ailesini bulacaklarına yönelik söz verdi. Umarım Umut'un ailesini bulur' dedi.

O BANA EMANET


Gülsüm Kabadayı, , şöyle devam etti: 'Türk annesinin merhamet ve şefkatini dünyaya gösterdik. Çok mutluyum. Umut'un annesi bulunsa bile tamamen iyileşinceye kadar kimseye vermem. Çünkü O, bana emanet. İlk karşılaştığımızda çok zayıftı. Adeta ölümü bekliyordu. Şimdi kilo aldı. Ayaklarını artık hissedebiliyor. Fizik tedaviye karşılık verdi. Ben Umut'un iyileşeceğine eminim. O zaman Umut'u gerçek ailesine teslim edeceğim.'



Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109