Google yavaşlayacak!

Google yavaşlayacak!

Google yavaşlayacak!
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) kararıyla Google'a ait bazı IP'lere (Internet Protocol Address), ''hukuksal nedenlerden dolayı'' erişimin engelleneceği öğrenildi.

Bazı ADSL firmaları ve servis sağlayıcılar tarafından abonelerine gönderilen bilgilendirmeye göre, erişimi engellenen IP'ler dolayısıyla Google'in bazı uygulamalarına erişememe veya erişimde yavaşlık yaşanması bekleniyor.

Bilgi notunda, sınırlamayla Google internet sitesine erişimde sorun yaşanması, reklam gibi analiz verisi için internet sitelerinde Google Analytics, Google Maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya internet sitelerinde erişimin yavaşlayabileceği uyarısı yapıldı, Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere, internet siteleri dahilinde ''google search'' kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama olabileceği ifade edildi.

Firmalara ait Google uygulamalarıyla entegre veya Google Search'e dayalı bazı uygulamaların bu erişim kısıtlamasından etkilenmesinin de söz konusu olabileceği duyuruldu.

Bu arada uzmanlar, TİB'in kararının, Google'a ait eski Youtube IP'leri ile ilgili olabileceğini değerlendirdi.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109