Gökkuşağı Derneği fuhuştan kapatıldı

Gökkuşağı Derneği fuhuştan kapatıldı

Gökkuşağı Derneği fuhuştan kapatıldı
Gökkuşağı Derneği fuhuş yapıldığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla kapatıldı Bursa'da kurulan ve kısa adı Gökkuşağı olan Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinliklerini Geliştirme Derneği, mahkeme kararıyla kapatıldı.

Dernekler Masası'nın, fuhuş yapıldığı yönündeki müracaatı üzerine Gökkuşağı Derneği'nin kapatılması için 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı.

ÜÇ YIL HAPİS İSTENİYORDU
Bir grup travestiye yönelik 2007 yılında gerçekleştirilen operasyonun ardından Valiliğin başvurusuyla, 'dernekler kanuna muhalefet' gerekçesiyle Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde derneğin kapatılması istemiyle açılan dava sonuçlandı. Derneğin kapatılması kararı verilen duruşmadan sonra konuşan Öykü Özen, kendisi hakkında 3 yıl hapis cezası ve derneğin kapatılmasının istendiğini belirtti.

Özen, "Mahkeme cezaya tayine yer olmadığına, fakat derneğin kapatılmasına karar verdi. Bunun Yargıtay aşaması var. Hukuk yolu henüz bitmiş değil. Mahkeme tamamen yasaları dosyadaki delilleri dikkate aldı. Bi zde Yargıtay yoluna gideceğiz. Dosyayı temyiz edeceğiz. Gökkuşağı kapatılmıştır. Karar Yargıtay'da onana kadar derneğimizin faaliyeti aynı şekilde devam edecektir" şeklinde konuştu.

Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen, "Yargıtay kapatılmasına onay verirse, yeni dernek kurar, arkadaşlarımızı mağdur etmeyiz" dedi.

habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109