Gökçeada Bulgar basınında Tarihi taş evleri, sörf merkezleri, doğal güzelliği ile harika bir ada...

Gökçeada Bulgar basınında Tarihi taş evleri, sörf merkezleri, doğal güzelliği ile harika bir ada...

Gökçeada Bulgar basınında Tarihi taş evleri, sörf merkezleri, doğal güzelliği ile harika bir ada...
Gökçeada Bulgar basınında
Tarihi taş evleri, sörf merkezleri, doğal güzelliği ile harika bir ada...


Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Gökçeada, Bulgaristan'daki gazetelerde geniş yer buldu.

Yaklaşık 2 ay önce Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı ile Belediye Başkanı Yücel Atalay'ın girişimleriyle Bulgaristan'daki Deliorman Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Hocaf, Ekip 7 Gazetesi sorumlusu Seyide Mustafa, Trud Gazetesi Genel Müdürü Lübço İvanov, Trud Gazetesi turizm sayfası sorumlusu Nadia İvanova, Globovo Kablolu TV Genel Müdürü Stoyonka Pastermova, Novinarı Gazetesi Genel Müdürü Jelasko Saçev, BTV Temsilcisi Rotsislav Veliçkov, TV 7 Temsilcisi Tanya Veliçkova, Jenata Dnes Dergisi temsilcisi Lili Popova, Telegraf Gazetesi temsilcisi Vildan Bayramova ve 24 Saat Gazetesi temsilcisi Vencislav Venkof adaya geldi.

Gökçeada'da 1 hafta kalan Bulgar gazeteciler, ülkelerine döndükten sonra ada turizmi ve yaşantısı konusunda yaptıkları haberlere, yazdıkları makalelere yayınlarında geniş yer verdi.

Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adadaki turizmin her geçen gün geliştiğini söyledi.

Tarihi taş evleri, sörf merkezleri, plajlarının eşsiz ve doğal güzelliğiyle Gökçeada'nın bugüne kadar turizmde olması gereken noktada bulunmadığını belirten Aylı, ''Özellikle Balkan ülkelerinden gelen turistler adaya yoğun ilgi gösteriyor. Girişimlerimiz sonucu Bulgar gazetecilerin ada ziyareti gerçekten işe yaradı. Adamızın güzellikleri, Balkanlardaki basın organlarında yer aldı'' dedi.

Belediye Başkanı Yücel Atalay da adaya gelen gazetecilerin içlerinde, Türklere karşı ön yargılı olanların da bulunduğunu, bir hafta boyunca ağırladıkları gazetecileri Bulgaristan sınırına kadar uğurladıklarını söyledi.

Atalay, Bulgaristan'a dönen gazetecilerin, yayın organlarında Gökçeada'ya geniş yer verdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

''Gazete ve dergilerde, günlerce ikişer, üçer sayfa Gökçeada özel haberleri çıktı. Bulgaristan'ın en büyük gazetelerinden 24 Saat ve Trud gazetelerinde ikişer sayfa haberlerimiz yer aldı. BTV televizyon kanalında belgeselimiz yayınlandı.''

Tanıtıma büyük önem verdiklerini dile getiren Atalay, ''Bunun sadece Balkanlarla sınırlı kalmamasını istiyoruz. Gökçeada, gerçekten çok önemli değerlere sahip. İlgi her geçen gün artıyor. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapmak istiyoruz. Gökçeada, tüm dinamikleriyle bu gelişimi yakalayacaktır'' dedi.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109