Fransa Anayasa Konseyi'nin iptal ettiği yasada siyasilerden ilk tepkiler

Fransa Anayasa Konseyi'nin 'İnkar Yasası'nı iptal etmesinin ardından Türkiye adına ilk yorumu Dışişleri Bakanı yaptı: Emsal bir karar.

Fransa Anayasa Konseyi'nin iptal ettiği yasada siyasilerden ilk tepkiler
1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasanın, Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesinin ardından siyasiler kararı yorumladı.

İptalin ardından ilk yorumu yapan Davutoğlu şöyle konuştu:
Beklediğimiz bir tutumdu. Türk ve Fransız halklarının arasında oluşturulmaya çalışılan uçurumu, ortadan kaldıran bir karardır. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bu karar bir emsal teşkil edecek bir karardır. Benzer istismarlar açısından, tarihin siyasallaşmaması anlamında önemli bir adımdır.

Arınç: Kriz önlenmiştir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Fransa'da Soykırım yasasının iptal edilmesini "Fransa ile Türkiye arasında muhtemel büyük bir kriz önlenmiştir" sözleriyle değerlendirdi.

CHP'li Özcan: Umarım bu karar örnek olur

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Fransa Anayasa Konseyini'nin kararına, "Umarım bu karar, ülkemizde ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan hükümete de bir örnek olur" dedi. Yazılı bir açıklama yapan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Fransa Anayasa Konseyini'nin kararını değerlendirdi. Özcan, şöyle dedi:
"Ülkemizi Avrupa'da yalnız bırakan, suçlamalara karşı hiçbir somut girişimde bulunmayan sözde dünya lideri Tayyip Erdoğan'ın yapamadığını, Fransa Anayasa Konseyi ifade özgürlüğüne sahip çıkarak yapmıştır. Umarım bu karar, ülkemizde ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan hükümete de bir örnek olur. Ülkemizde de ifade özgürlüğünün önündeki bütün engeller en kısa sürede kaldırılır."

Cumhuriyet

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2012, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109