Fırat Kalkanı Harekatı sona erdi

Fırat Kalkanı Harekatı sona erdi Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın sona erdiğini açıkladı.

Fırat Kalkanı Harekatı sona erdi
 Fırat Kalkanı Harekatı sona erdi

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın sona erdiğini açıkladı. Yıldırım, bundan sonra bölgede Türkiye’nin güvenliğini sağlamaya yönelik atılacak bir adımın başka bir isimle anılacağını kaydetti.
Başbakan Binali Yıldırım, Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Fırat Kalkanı Harekatı'nın bittiğini söyledi. NTV ve Star televizyonlarının ortak yayınında konuşan Yıldırım, ''Bundan sonra IŞİD'e yönelik Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bir durum olması halinde bir icraat olursa bunun yeni bir harekât olacağını" ifade etti.
Yıldırım, "Fırat Kalkanı Harekâtı bitmiştir. Bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket başka bir isimle anılacak" şeklinde konuştu.
MGK bildirisi: Harekat başarıyla sonuçlandı
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayınlanan 5 maddelik bildiride de harekâtın başarıyla sonuçlandığına ilişkin ifadelere yer verilmişti.
MGK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ (IŞİD) terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkân vermek ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekâtın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir" denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109