Fındıklı ekmek beğenildi

Fındıklı ekmek beğenildi

Fındıklı ekmek beğenildi
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından fındık tüketimini artırmak amacıyla 2 yıl önce başlatılan Fındıklı Ekmek Projesi Çorum´da başarılı oluyor. TTB´nin Trabzon´dan başlattığı, daha sonra da tüm yurt sathına yayılan projeyle fırın ve fabrikaların fındıklı etmek üretmesi için fındık unu desteği sağlandı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, fındıklı ekmeğin besin değerinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Ülkenin en önemli tarım ürünlerinden biri olmasına rağmen, iç tüketimi beklendiği kadar olmayan fındıkta tüketimi artırmak için çalışmalar yaptıklarını aktaran Köleoğlu, şunları söyledi: "Bu kapsamda fındıklı ekmek projemiz çok önemli. TOBB´den destek aldığımız proje kapsamında özel olarak imal edilmiş 2 -5 mm aralığındaki fındık unlarından fırın ve fabrikaları belirli miktarlarda ücretsiz vererek üretimi teşvik ettik. Belli bir mesafede aldık. Özellikle Çorum´daki imalatçıların bu üretime olumlu yaklaşmaları ve desteklemeleri bu ilde fındıklı ekmeğe olan talebi artırmıştır. Hedefimiz her yerde yaygınlaşmasıdır."

Çorum´da fındıklı ekmek üretimi yapan firmalardan Meram Unlu Gıda Mamulleri Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Ünlü, projeyle ilgili olarak görüşmelerde bulunmak ve talep edilen fındık ununu temin etmek için Trabzon´a geldi.
Ahmet Hamdi Ünlü, TTB Genel Sekreteri Şükrü Erüz ile konu ile ilgili görüşmeler yaptı. Ünlü, fındıklı ekmeği poşete koyarak sattıklarını ve iyi bir talep geldiğini belirterek, "Ancak bu uzun vadeli bir tanıtım projesi olmalı. Bunun için özellikle fındık sektöründeki kuruluşlarla ortak çalışmalarımız olabilir. Belirli destekler yapılabilir. Biz bu üretimin halka iyi tanıtılması halinde fındık tüketiminin artışına önemli bir katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

TTB Genel Sekreteri Şükrü Erüz de proje kapsamında fındıklı ekmek üretimi yapmak isteyenlere desteklerinin devam edeceğini belirtti. Erüz, "Bu konuda fındık üreten illerdeki fırıncılardan bile çok ilerde olan Çorumlu müteşebbislere teşekkür ediyoruz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER