Filistin'de İsrail Vahşeti 55 ölü, 2500 yaralı

Gazze'deki protestolarda ise katliam yaşandı. Dünya İsrail'in katliamını izliyor: 55 ölü, 2500 yaralı.

Filistin'de İsrail Vahşeti 55 ölü, 2500 yaralı
Filistin'de İsrail Vahşeti 55 ölü, 2500 yaralı

Gazze'deki protestolarda ise katliam yaşandı. Dünya İsrail'in katliamını izliyor: 55 ölü, 2500 yaralı.

İsrail Kudüs'te ABD Büyükelçiliği'ni açmak için hazırlık yaparken, Gazze'de Filistinliler kararı protesto ediyor. Gazze'deki protestolarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 55 kişi hayatını kaybetti. 2 bin 500 civarında Filistinli yaralandı
ABD Başkanı Trump'ın 7 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tandığını ilan etmesinin ardından, ABD yönetimi bugün büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıdı. Yapılan açıklamada Kudüs Büyükelçiliği'nin resmen açıldığı duyuruldu.
Gazze'deki protestolarda ise katliam yaşandı. 55 Filistinli İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada da Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde şu ana kadar 448'i gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle 2 bin üzerinde Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail , Filistinli sivilleri böyle vurdu

İsrail ordusu Gazze sınırında toplanan Filistinli göstericilerin üzerine İnsansız Hava Araçlarıyla (İHA) göz yaşartıcı gaz atıyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü, hayatını kaybedenlerin anısına genel grev ilan etti.

Gösterilerin başlamasının ardından kısa bir süre geçse de İsrail askerinin sert müdahalesi dolayısıyla ilk belirlemelere göre en az 1000 kişi yaralandı.

Yaralananların arasında 2 de gazeteci olduğu ifade edildi. Haaretz, İsrail askerinin gerçek mermi kullanarak göstericilere ateş açtığını yazdı.

Yapılan açıklamada İsrail’in orantısız müdahalesinde 2 Filistinli’nin hayatını kaybettiği açıklandı. 21 yaşındaki bir göstericinin hayatını kaybettiği belirtilirken, 30 Mart’tan beri devam eden gösterilerde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 47’ye çıktığı ifade edildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde gösterilerin sadece Gazze sınırında olmayacağı ifade edildi. Arap asıllı İsrailli siyasetçi Yusuf Jabareen açıklamalarda bulundu. Jabareen, “Bugün barış ve adalet arayanlar için karanlık bir gün. Bütün uluslararası kamuoyunun gözünün önünde büyükelçiliği Kudüs’e taşımak bölgedeki barış şansına zarar verecektir” dedi. Siyasetçi, ABD’nin Kudüs’e taşıyacağı büyükelçilik binası önünde gösterilerin devam edeceğini açıkladı.


RUSYA’DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: ENDİŞE EDİYORUZ
Öte yandan Arap Birliği, ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşımasıyla ilgili olarak Çarşamba günü olağanüstü toplanacağını duyurdu. Rusya’dan yapılan son dakika açıklamasında, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasının, bölgedeki tansiyonu yükselteceğinden endişe edildiği ifade edildi.

İsrail , Filistinli sivilleri böyle vurduGazze Şeridi’nde uygulanan ablukanın kaldırılması talebini yineleyen Hamas, Filistin halkının sıkıntılarının sona erdirilmesi, yaptırımların durdurulmasının yanı sıra çocukların yiyeceği, hastaların tedavisi ve eğitimi üzerinden şantaj yapılmamasını istedi.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER