Fethullah Gülen, Başbakan Erdoğan'a 'sulh mektubu' göndermiş

Başbakan Erdoğan, gazeteci ve yazarlarla buluştu. Toplantının bir bölümü basına kapalıydı. Toplantıya katılanlar çıkışta görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

Fethullah Gülen, Başbakan Erdoğan'a 'sulh mektubu' göndermiş
Fethullah Gülen, Başbakan Erdoğan'a 'sulh mektubu' göndermiş

Başbakan Erdoğan, gazeteci ve yazarlarla buluştu.

Toplantının bir bölümü basına kapalıydı. Toplantıya katılanlar çıkışta görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Gazeteci Fikret Bila, "Başbakan isim vermedi ama Gülen ya da cemaatin üst düzey bir isminden kendisine yakın tarihli, ıslak imzalı, uzlaşı içeren bir mektup gelmiş'' dedi. Türkiye Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur da Başbakan'la toplantıya katılan isimler arasındaydı. Oğur, toplantının ardından Twitter'da ''Fethullah Gülen, Başbakan'a bir sulh mektubu göndermiş'' diye yazdı.

Dolmabahçe Başbakanlık ofisinde basına kapalı gerçekleşen toplantıda Başbakan Erdoğan, Hatay'da durdurulan TIR ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

''TIR olayı MİT Yasası'nın 26. maddesine göre yasaldır'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Yargı üzerine vazife olmayan bir şey yapmaya kalktı. 17 Aralık'ın devamıdır. Her ikisi de paralel devletin işidir'' ifadelerini kullandı.

GÜLEN SULH MEKTUBU GÖNDERMİŞ

Türkiye Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur da Başbakan'la toplantıya katılan isimler arasındaydı. Oğur, toplantının ardından Twitter'da ''Fethullah Gülen, Başbakan'a bir sulh mektubu göndermiş'' diye yazdı.

Toplantıya katılan gazeteci ve yazarlar çıkışta açıklamalarda bulundular.

MEHMET BARLAS:

Halk Bankası konusunda ‘’BDDK’ya talimat verdik, incelettik, Halk Bankası tertemiz çıktı’’ dedi.

Anladığım kadarıyla İade-i muhakeme yolları araştırılıyor. Adalet Bakanı’na talimat verilmiş. Yanlışlık varsa nasıl düzeltilir diye..

GÜLEN DEMEDİ AMA CEMAATTEN ISLAK İMZALI, YAKIN TARİHLİ VE UZLAŞMA İÇEREN BİR MEKTUP ALDIĞINI SÖYLEDİ BAŞBAKAN

AKİF BEKİ (HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI): YAZILI TEKLİF GİTMİŞ AMA PAZARLIĞA AÇIK OLMADIĞINI SÖYLEDİ

İfadeleri güçlüydü. Kendisini güçlü sözlerle ifade etti Başbakan. Operasyonu 'Hükümete yapılan yargı darbesi' olarak nitelendirdi. 4 saat boyunca bu konu etrafında konuşuldu. 17 Aralık komplosu dediği hadiselerin yansımaları konuşuldu.

Yazılı olarak iletilen bir teklifin olduğunu söyledi. Dershaneler ve atamalar konusunda pazarlık teklifleri geldiğini ama bu konularda pazarlığa açık olmadığını söyledi. Başbakan 'paralel devlet örgütlenmesini temizlemekte kararlıyız' sözlerini de kullandı.

FİKRET BİLA: CEMAATTEN BAŞBAKAN'A SULH MEKTUBU


Yeniden yargılama haktır dedi. Meclis’te düzenleme yapılabilir dedi.

Kesinleşmiş davalar için bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi.
HSYK’nın yapısı yeniden düzenlenebilir. Buna da açık gözüküyor.
Sürekli ‘Şantaj altında çalışamayız’ dedi. Operasyonun durdurulması gibi beklentiler içinde olduğunu anladım
Islak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mektubundan gelmiş anlaşılan.

GÖREVDEN ALMALAR
Bu tür değişikliklerin paralel devlete mensup olduğunu düşündükleri bürokratlarla ilgili olacağını söyleyebiliriz. Görevden alınma ya da görev yerlerinin değiştirilmesi gibi.

GENELKURMAY’IN SUÇ DUYURUSU

Yeniden yargılamaya olumlu baktığını ifade etti. Hukuki yol varsa yeniden yargılamadan yana olduğunu söyleyebiliriz

ELİ CEBİNDE SAVCI

Paralel devlet içinde olduğunu düşündüğü savcıların böyle bir tutum sergilediğini söylüyor. Alaycı üslup kullandıklarını ifade etti.

GÖZALTI LİSTESİ
Gözaltı listesinde isimleri geçen işadamlarının uluslararası alanda büyük yatırımlar yapan kişiler olduğunu, onların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

BDP’LİLERİN TAHLİYESİ

Yargı kararının sözkonusu olduğunu belirtti. Net bir ifade kullanmadı ama parlamenterlerin bırakılmasının hükümetleri döneminde yapılan AYM’ye bireysel başvuru kapsamında olduğunu anımsattı.

CAN PAKER

Başbakan çok kararlı. Bunu Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir darbe olarak lanse ediyor.
Açılım sürecine etki etmeyeceğini söyledi Beşir Atalay. Başbakan da ‘Kürt meselesi demek yanlıştır. Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Avrupa’daki bidliğim devletler bunu körüklüyor’’ dedi.
AB ile ilişkilerde gevşeme olmayacağını söyledi.
Cemaatle ilgili olarak kimseyle pazarlığa girmeyiz dedi.

DOĞU ERGİL:  

Başbakan, Kendisinin şahıs olarak, hükümet olarak sapasağlam durduğunu, uluslararası düzeyde Türkiye’nin fazla fire vermediğini söyledi.Başbakan yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığına ve hükümetinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına inanıyor.

ALİ BOLAÇ:

Camiaya karşı operasyon düzenlenecekse bunun binlerce insanı mağdur edebileceği söylendi. Başbakan da ''Bu konuda dikkatliyiz. Öyle bir şeye mahal vermeyiz. Ama devletin içinde yapılanma varsa onları tasfiye etme konusunda kararlı olduğunu söyledi.
İadei muhakeme olabileceğini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın çalışması olduğunu belirtti

Toplantıya ilişkin soruları cevaplayan Mahmut Övür, gazetecilerin ve aydınların kafalarındaki tüm soruları Başbakan'a yönelttiğini söyledi. Başbakan'ın çok kararlı olduğunu anlatan Övür, " ‘Yasaların el verdiği süreçte her şey devam edecek' dedi. Ergenekon ve Balyoz'dan mahkum edilenlerin yeniden yargılanması ile ilgili de bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu doğrultuda bir çalışma yapıldığını söyledi.” dedi.

TOPLANTI 3,5 SAAT SÜRDÜ

Toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya katılan 47 gazeteci ve yazarın isimleri şöyle:

"Ali Bayramoğlu, Yasin Aktay, İbrahim Karagül, Hilal Kaplan, Markar Eseyan, Abdulkadir Selvi, Salih Tuna, Nuh Albayrak, Yıldıray Oğur, İsmail Kapan, Mehmet Barlas, Sevilay Yükselir, Taha Özhan, Erdal Şafak, Mahmut Övür, Akif Beki, Fikret Bila, Ali Bulaç, Etyen Mahçupyan, Elif Çakır, Osman Can, Sibel Erarslan, Mustafa Karaalioğlu, Orhan Miroğlu, Ahmet Kekeç, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Yusuf Ziya Cömert, Ahmet Taşgetiren, Hakan Albayrak, Ersoy Dede, Abdurrahman Dilipak, Hasan Karakaya, Ergün Diler, Gülay Göktürk, Doğu Ergil, Nihal Bengisu Karaca, Turgay Güler, Mehmet Ocaktan, Cengiz Özdemir, Kurtuluş Tayiz, Avni Özgürel, Hüseyin Yayman, Fuat Keyman, Ayhan Ogan, Can Paker ve Vedat Bilgin."


Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2014, 17:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
veli ali
veli ali - 10 yıl Önce

en büyük sorunumuz ümmetçilik herhalde!

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109