Facebook'ta hakaret eden Sultan Öztürk AK Parti'den ihraç edildi

OCAK ayında yapılan AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Kongresi’nde aday olan Oya Tuncel’e karşı adaylığını koyan Sultan Öztürk, il başkanı ve yöneticilerine sosyal paylaşım sitesine ’Hakaret içeren’ yazdığı gerekçesiyle ihraç edildi.

 Facebook'ta hakaret eden Sultan Öztürk AK Parti'den ihraç edildi

Facebook'ta hakaret etti AK Parti'den ihraç edildi

OCAK ayında yapılan AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Kongresi’nde 3’üncü dönem için aday olan Oya Tuncel’e karşı adaylığını koymasına rağmen listesi kabul edilmeyen Sultan Öztürk, il başkanı ve yöneticilerine sosyal paylaşım sitesine ’Hakaret içeren’ yazdığı gerekçesiyle ihraç edildi. Karar özüreni dün il binasına girerek parlililerle tartışan Öztürk, kısa süreliğine gözaltına alındı.

Gebze’de AK Parti Kadın Kolları İlçe Teşkilatı kurucu yönetim kurulu üyelerinden Sultan Öztürk, İl Başkanı Mahmut Civelek’in desteklediği İl kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel’e karşı liste çıkartıp adaylığını açıkladı. Bu açıklama ardından 16 yıl önce annesinden ayrılan ve bu süre içinde görüşmediğini söylediği öz babası Adnan Öztürk, AK parti Kocaeli İl binası önünde basın açıklaması yaparak, kızının uyuşturucu kullandığını ileri sürdü. Sultan Öztürk, bunun üzerine hemen bir hastaneye giderek kan tahlillerini yaptırıp hiç uyuşturucu kullanmadığını belgeleyen raporlar aldı. Babasının da İl Başkanlığı binasından çıktıktan sonra neden böyle bir açıklama yaptığını anlayamadığını söyledi.


Sultan Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Kongresi’ne katılarak yönetim kurulu listesini divana verdikten sonra adaylarının sahneye çıkmasını istedi. Ancak Öztürk’ün listesindeki adayların büyük bölümü sahneye çıkmadı, bazıları da listedeki isimlerinin silinmesini istedi. Bunun üzerine adaylığı kabul edilmedi.  Bu seçime giremeyen Sultan Öztürk, bir süre önce yapılan AK parti Gebze İlçe Başkanlığı için aday oldu. Kongdede listesini vermesine rağmen divan kurulu Öztürk’ün adaylığını benzer gerekçelerle reddetti.

Bütün demokratik haklarının engellendiğini ileri süren Sultan Özrük, önümüzdeki günlerde yapılacak AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı için, yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılan Mahmut Civelet’e karşı aday olacağını açıkladı. Bu açıklama üzerine il disiplin kurulu toplanarak Sultan Öztürk’ü partiden ihraç etti.

İhraç kararına tepki gösteren Öztürk ise, önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında İl başkanı Mahmut Civelek, Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında hakaret içerikli olduğu öne sürülen ifadeler kullandı. Dün de İl başkanlığı binasına gelerek burada partililerle tartıştı, iddiaya göre hakaret etti. Öztürk, şikayet üzerine partide görevli poalis memuru tarafından Saraybahçe Karakolu’na götürüldü. Burada ifadesi alınan Sultan Öztürk, partililerin şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı. Dünden bu yana kimseyle görüşmeyen ve telefonlara da çıkmayan Sultan Öztürk’ün yakın çevresine, il disiplin kurulunun kararına itiraz edeceğini ve Ankara’ya gidip genel merkeze demokratik tüm haklarının engellendiğini belirterek il teşkilatını şikayet edeceğini söylediği ifade edildi.
                                                           Kaynak: MİLLİYET

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2012, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109