Esenler'e Ankara rakip oluyor

Esenler'e Ankara rakip oluyor

Esenler'e Ankara rakip oluyor
Esenler'e Ankara rakip oluyor

esenlermanİSTANBUL Esenler'deki 40 bin kişilik iftar yemeğinin ardından Ankara da harekete geçti. 10 Sivil Toplum Kuruluşu rekora hazırlanıyor. 2 Eylül'de Atatürk Kültür Merkezi'nde verilecek iftar yemeğine 50 bin kişinin katılması hedefleniyor.

BAŞKAN DAVETLİ

10 platform dün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti. Büyük Ankara Platformu Derneği Başkanı Tahsin Serdaroğlu '50 bin kişinin aynı anda orucunu açacağı rekor denememize Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Böyle bir organizasyonda bizimle beraber olmak, sevgi, muhabbet, kardeşlik duygularını arttırmak ve referandum sürecinde 'evet' organizasyonuna destek verebilmek amacıyla biz, tüm sivil toplum örgütlerini ve Ankaralıları davet ediyoruz'' diye konuştu. Melih Gökçek ise sivil toplum örgütlerini böyle bir organizasyona teşebbüs ettikleri ve anayasa oylaması öncesinde böyle bir gayretin içine girdikleri için tebrik ettiğini belirterek, 'İddialı bir yaklaşımınız var.  50 bin kişilik organizasyon çok büyük bir organizasyon, inşallah başarılı olursunuz'' diye konuştu. Gökçek, belediyenin destek veremeyeceğini ama kişisel olarak kendisinin yanlarında olacağını da sözlerine ekledi.
Esenler'de 21 Ağustos'ta düzenlenen iftar yemeğinde, 10 kilometre uzunluğundaki  7 bin 20 masada, 41 bin 120 kişi birlikte orucunu açmıştı. Dünyanın en kalabalık sofra rekoru, 16 bin 250 kişiyle Washington'da bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER