Erol Kaya, Çok çalışarak halkın gönlüne girmeye devam edeceğiz

Erol Kaya, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve partilileri ziyaretinde gazetecilere açılamada bulundu.

Erol Kaya, Çok çalışarak halkın gönlüne girmeye devam edeceğiz
Erol Kaya, Çok çalışarak halkın gönlüne girmeye devam edeceğiz

Erol Kaya, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve partilileri ziyaretinde gazetecilere açılamada bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya'nın Açıklaması

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, CHP İstanbul İl Başkanlığına Canan Kaftancıoğlu'nun seçilmesine ilişkin, "Bu milletin değerlerine, bu devletin geçmişine, bu ülkenin kültürüne bu kadar saygısız, hakaret eden bir insanın, İstanbul gibi bir ilde il başkanlığı yapmasından utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum." dedi.

Yerel yönetimlerle ilgili bir çalışma sürdürdüklerini ve mevcut sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte bazı düzenlemeler yapılacağını aktaran Kaya, 16 Nisan'ın en önemli tartışma konularından birisinin ise seçilme yaşının 18'e indirilmesi olduğunu hatırlattı.

Düzenlemenin mart ayına kadar çıkacağını ifade eden Kaya, "Çok tartışıldı bu konu ama ben merak ediyorum, ana muhalefet bu gençlerimize ne söyleyecek? O zaman 'Bunlara devlet mi teslim edilir' demişlerdi. Hükümetin yaptığı iyi işlere karşı söylenmemesi gereken sözlerdi bunlar. Ama her şeye rağmen Türkiye'nin ve en genç nüfusa sahip Şanlıurfa'da gençlere güvenmemizin sonuçlarını alacağımızı düşünüyoruz." dedi.

AK Parti'li belediyelerin muhalefetle mukayese edilmeyecek kadar muhteşem işler yaptığını dile getiren Kaya, "dünyanın en büyük siyasi dehalarından birisi" diye nitelendiği Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinde siyaset yapanların çok daha fazla çalışarak halkın gönlüne girmeye devam edeceğini söyledi.

İstanbul'da Ataşehir ve Beşiktaş'ta yapılan görevlendirmeleri de değinen Kaya, şöyle konuştu:

"Genel başkanları gitti yolsuzluk, yanlış ve hukuksuzluk yapan insanlara sahip çıkma adına bazı şeyler yapmaya çalıştı. Genel başkandır tavrına saygı duyarız ama biri çıktı bir açılama yaptı ki evlere şenlik. Dedi ki, 'Biz Türkiye'nin bütün belediyelerini Ataşehir yapacağız'. Yani yolsuzluğu, hırsızlığı, hukuksuzluğu bütün Türkiye'ye taşıyacağız dedi. İbretle milletimizin bu notu aldığını düşünüyorum ve 2019'da ibretle seyredeceğiz."

CHP İstanbul İl Başkanlığına Canan Kaftancıoğlu'nun seçilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kaya, şöyle devam etti:

"İstanbul gibi bir kentin il başkanı olan hanımefendinin açıklamalarından utanç duydum. Bu milletin değerlerine, bu devletin geçmişine, bu ülkenin kültürüne bu kadar saygısız, hakaret eden bir insanın, İstanbul gibi bir ilde il başkanlığı yapmasından utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ama bir tek sevincim var oda şu çıkıp bir genel başkan yardımcısı veya grup başkan vekili şunu da diyebilirdi 'Biz İstanbul il başkanlığını bütün Türkiye'nin bütün il başkanlıklarını aynı şekilde yapacağız'. İşte o zaman Türkiye'nin kıyameti yakın olurdu. Dolayısıyla yine de sevineceğimiz hususlar var. Ümit ediyorum ki akıllarını başlarına alırlar, bu milletin değerlerine ve tarihine saygı duymayan ve tarihini aşağılayan ithamlarda bulunan, bu ülkenin terör örgütünün siyasal temsilcileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyan insanların muhalefetteki yeri azalır."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109