Ermenistan sınırında hareketlilik

Ermenistan sınırında hareketlilik

Ermenistan sınırında hareketlilik
Karayollarının Alican Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunması "Sınır açılıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi



Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican Sınır Kapısı'nda bulunan yol ve köprüde Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden gelen uzmanlar incelemelerde bulundu. Iğdır Valisi Amir Çiçek, gazetecilerin ''İncelemeler sınırın açılması için'' sorusu karşısında "Böyle bir şey yok açıklama yapamam" diye yanıt verdi.



Iğdır Valiliği ve Özel İdare Müdürlüğü'nün talebi üzerine Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü'nden Köprüler Başmühendisi Şeref Turan başkanlığındaki bir heyet Iğdır'a geldi. 5'inci Hudut Alay Komutanlığı'ndan sağlanan izinle Karakoyunlu Kaymakamı Mehmet Alper Çığ'la birlikte Karayolları Bölge Müdürlüğü'ndeki uzmanlar, Karakoyunlu Kavşağı ile sınır kapısı arasında bulunan 6 kilometrelik yolda etüt çalışmasında bulundu.

Yıllardır kullanılmayan dar yol ve sınırdaki köprüde incelemelerde bulunan uzmanlar, durum tespiti yaptı. Uzmanlar, yolun genişletilmesi ve köprünün yenilenmesi konularını da ele alarak çalışma yaptı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ndeki uzmanlar, yol ve köprü durumunu valiliğe bir rapor halinde sunacak.

Iğdır Valisi Amir Çiçek, gazetecilerin ''İncelemeler sınırın açılması için'' sorusu karşısında "Böyle bir şey yok açıklama yapamam" diye yanıt verdi. Bazı çevreler Türkiye'nin Ermenistan'a bakan Alican Sınır Kapısı'nı yol ve köprü bakımından hazır duruma getireceğini söyledi. Alican Sınır Kapısı'nın açılması konusunda sınır bölgesinde yaşayan Türkler, önce Ermenistan'ın Karabağ'daki işgal ettiği toprakları terk etmesi gerektiğini söylüyor.

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey, "Edindiğimiz bilgiye Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü'nden Başmühendis Şeref Turan başkanlığında bir ekip Alican sınır kapısında incelemelerde bulunmuştur. Gelen Teknik heyet Alican sınır kapısına giderek köprünün sağlamlığı, genişletme ve ek köprü yapma gibi konularda çalışmaları yaparak inceleme yapmıştır. Bu çalışmada gösteriyorki sınır kapılarında bir çalışma var. Bizler İşgal edilen topraklardan Ermeniler çekilmedikçe sınır kapılarının açılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Ali ŞIKTAŞ / IĞDIR (AHT)
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER