31 Kişi hayatını Kaybetti ve 2 Emniyet Mensubu Şehit Oldu

İçişleri Bakanı olan Efkan Ala olaylarda 31 kişi hayatını kaybettiğini ve 2 emniyet mensubunun da şehit olduğunu bildirdi.

31 Kişi hayatını Kaybetti ve 2 Emniyet Mensubu Şehit Oldu


İçişleri Bakanı olan Efkan Ala olaylarda 31 kişi hayatını kaybettiğini ve 2 emniyet mensubunun da şehit olduğunu bildirdi.

 İçişleri Bakanı IŞİD terör örgütünün Kobani’ye yönelik saldırıların bahane edilerek yapılan şiddet eylemlerin çerçevesinde çıkan olaylarda 31 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 2 güvenlik görevlisinin de şehit olduğunu hatırlattı ve HDP ve CHP’nin tutumunu bir hayli eleştirdi.

İçişleri Bakanı düzenlediği basın toplantısından gelen haberlere göre IŞİD terör örgütünün Kobani’yi ele geçirmesinin ardından yaşanan şiddet olayları hakkında konuştu. Halkımızı sokağa çağıran HDP ile eylemcilerle güvenlik güçlerini aynı kategoride değerlendirdiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.

Bingöl ilinde teröristler nedeniyle şehit olan güvenlik güçlerine rahmet diledi. Yaralananlar hakkında da bilgi verdi. İçişleri Bakanı şehit olan güvenlik güçlerimize rahmet ve yaralılara şifalar dilediğini bildirdi.  Bu olaylar nedeniyle ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilediğini ve şehit olan güvenlik güçlerinin yakınlarına da baş sağlığı dilediğini söyledi. Sonra sabahleyin yaralı olanla Bingöl Emniyet Müdürümüzü Başbakanımızla birlikte hastanede ziyaret ettiklerini söyledi. Allah’a şükür ki durumu iyi dedi. Daha sonra ekledi ve Bingöl ilimizdeki olayda koruma memuru ayağından yaralandı dedi ve tedavisinden sonra evine gönderildiğini söyledi. Emniyet müdürümüzün durumu çok şükür iyiye gidiyor olarak da durumunu bizlere bildirdi.

Son dakika olaylar, Türkiye’de meydana gelen olaylara ve de iç karışıklıklara yönelik dünyanın gıpta ettiği bir politika izlendiğini ifade eden Bakan, Türkiye’nin Suriye ve Irak’tan gelen çok sayıda misafire ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Irak ve Suriye’den ülkemize şu ana kadar 1 milyon 600 bin kişi geldi.  Daha sonra bunlara 4 milyardan fazla yardım yapıldı.  Kobani’de meydana gelen IŞİD saldırısındankaynaklı olarak da 2 günde 180 bine ulaşan Suriyeli vatandaş akını gerçekleşti.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER