En kolay oruç burada tutuluyor Hem serin hem de doğa içinde...

En kolay oruç burada tutuluyor Hem serin hem de doğa içinde...

En kolay oruç burada tutuluyor  Hem serin hem de doğa içinde...

Denizli'nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, serin bir ortamda, bol temiz hava ve oksijenle oruç tutmak isteyenleri Kefe Yaylası'na davet etti.

Kefe Yaylasının tanıtımı için her yıl geleneksel olarak festival düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Tunçbilek, il merkezinde 40 dereceyi geçen hava sıcaklığına rağmen Kefe Yaylası'nda gündüz sıcaklığın 20 -23 derece, akşam ise 17 -18 derece olduğunu söyledi.

Kefe Yaylasının, yayla turizmi bakımından da önemli olduğunu dile getiren Başkan Tunçbilek, Kefe Yaylasında elektrik, içme suyu, at biniş parkurları, tuvaletler, banyolar, fırın, lokanta, market, mescit başta olmak üzere tüm alt yapının mevcut olduğunu söyledi.

Kefe Yaylası'nın Yatağan'a 5 kilometre mesafede olduğunu, Yatağan ile Honaz ilçesinin bazı köylerini birbirine bağlayan asfalt yol üzerinde yer aldığını dile getiren Başkan Tunçbilek, "Kasabanın içinden geçerek Kefe yaylası yoluna yöneliyoruz. Yol asfalt ve bakımlı olduğu için araçlarla rahatça çıkılabiliyor. Yaz mevsiminde buraya çok rahat kamp kurulabiliyor ve bütün ihtiyaçlar buradan temin ederek günlerce kalınabiliyor. Öyle ki kasabalılar ve yakın köylerden gelenler burada yetiştirdiği sebze ve meyveleri, kasaplar etlerini satışa sunuyor. İnsanlarımız şehir merkezlerinde sıcaktan uyuyamazken, oruçlarını büyük sıkıntılar içinde tutarken, biz Kefe Yaylasi'nda geceleri yorgan ve battaniye örtünerek uyuyabiliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER