Efsane Başkan Süleyman Seba Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkiye, bugün Türk futbolunun beyefendisi, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'ya veda etti. Saat 12:00'de başlayan tören için Süleyman Seba'nın naaşı vefat ettiği hastaneden çıkarıldı.

Efsane Başkan Süleyman Seba Son Yolculuğuna Uğurlandı
Efsane Başkan Süleyman Seba Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkiye, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'ya Veda Etti

Türkiye, bugün Türk futbolunun beyefendisi, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'ya veda etti. Saat 12:00'de başlayan tören için Süleyman Seba'nın naaşı vefat ettiği hastaneden çıkarıldı.

 EVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Siyah-beyazlı camianın efsane ismi, cenaze aracıyla evinin bulunduğu Beşiktaş semtine götürüldü. Seba'nın evinin yer aldığı sokakta polis ekipleri sabahın ilk saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri aldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın naaşı 10:15 sularında evinin önüne getirildi. Burada Seba'nın komşularından ve sevenlerinden helallik alındı. Evinin önünde toplanan kalabalık Süleyman Seba için dua etti. Seba için edilen dualar sırasında gözyaşları adeta sel oldu.

Daha sonra cenaze aracı Vodafone Arena'ya doğru yola çıktı. Yol boyunca Seba'yı sevenler alkışlarla efsane başkana veda etti.



EZELİ RAKİPLER HEP BERABER

12:00'de inşaatı devam eden Vodafone Arena'da düzenlenecek tören öncesinde Beşiktaş taraftarları, Beşiktaş semtindeki kartal heykelinin önünde toplanmaya başladı. Fenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarlar da formalarıyla kartal heykelinin önüne gelerek ezeli rakiplerinin acılarına ortak oldu.

"BABALARA ÖLÜM YAKIŞMAZ"

Beşiktaşlı taraftarlar, heykelin önünden Vodafone Arena'ya yürüdüğü sırada "Bu gece gözyaşımı kimse silmesin, babalara ölüm yakışmaz Seba, unutursak kalbimiz kurusun bizim, Beşiktaş'ın babası Süleyman Seba" şeklinde tezahüratta bulundu.

Beşiktaş Futbol Takımı, teknik heyet, siyah-beyazlı kulüp çalışanları, basketbol ve voleybol takımı sporcuları Vodafone Arena'da yerini aldı. Ayrıca Süleyman Seba ile birlikte çalışan İngiliz teknik adam Gordo Milne de tören için statta yerini aldı.

FİKRET ORMAN'DAN AÇIKLAMALAR


Fikret Orman, Süleyman Seba'nın vefatı dolayısıyla Vodafone Arena'da düzenlenen törende açıklamalar yaptı.

"TÜRKİYE'Yİ BİR ARAYA GETİREBİLECEK ÖNEMLİ BİR İNSANI KAYBETTİK"

Orman yaptığı konuşmada,"Değerli konuklar, Beşiktaşlılar... Acımız çok büyük... Beşiktaş'ın çok önemli bir çınarını daha kaybetmiş bulunuyoruz. Çok önemli bir spor adamını kaybetmiş bulunuyoruz. Çok önemli bir barış insanını kaybetmiş bulunuyoruz. Farkındaysanız, büyük felaketlerden sonra bile bütün toplumun kavga ettiği durumlarda siyasetçileri, spor insanlarını ve tüm Türkiye'yi bir araya getirebilecek önemli bir insanı kaybettik.

Bize çok şey öğretti Süleyman Ağabey... Beşiktaşlılık duruşunun simgesi olan insandı. Zarafeti, centilmenliği, rakiplere saygı duymayı, hak yememeyi Süleyman Ağabey'den öğrendik.

"ALLAH BİZLERE, ONA LAYIK OLMAYI NASİP ETSİN"

Şeref'iyle oynamayı, Hakkı'yla kazanmayı bize O öğretti. Hepimizin Süleyman Ağabey ile bir anısı var. Burada eski yönetici arkadaşları, dostları, Beşiktaş Camiasından birçok insanla anısı var. Bu anılar O, ne kadar rahmete ulaşsa da bizlerle beraber yaşayacak. Allah rahmet eylesin, Allah bizlere ona layık olmayı nasip etsin.

"SÜLEYMAN AĞABEY BİZİ HİÇBİR ZAMAN ALDATMADI"

Bu stadı bir an önce bitirip ona layık olmaya çalışacağız. Süleyman Ağabey bir sözü çok kullanırdı: "Bazılarını bir zaman için aldatabilirsiniz, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız." Süleyman Ağabey bizi hiçbir zaman aldatmadı. Ona camiam adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"SEBA KOYSANA..."

Bu sırada "Seba koysana, stat adını Seba koysana" tezahüratı yükseldi. Fikret Orman, taraftarın sözünü bu tezahüratla kesmesinin ardından "Arkadaşlar.." şeklinde bir çıkış yaptı ve konuşmasını bitirdi.

CENAZE DOLMABAHÇE CAMİİ'NE GETİRİLDİ

Vodafone Arena'daki törenin ardından Süleyman Seba'nın cenazesi Dolmabahçe Camii'ne getirildi.

TÖRENE KİMLER KATILDI?

Beşiktaş'ın eski futbolcu ve teknik direktörü Tayfur Havutçu da törene katıldı. Törende spor, siyaset, iş ve magazin dünyasından birçok ünlü isim de yer aldı. Seba'yı son yolculuğunda Vodafone Arena'daki törende UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da aralarında yer aldığı kulüp başkanları ve temsilcileri, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski ve faal teknik direktörler, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da yalnız bırakmadı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de cenaze törenine katıldı.

FERİKÖY MEZARLIĞINA GETİRİLDİ

Süleyman Seba için Dolmabahçe Camii'nde Cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındıktan sonra Süleyman Seba'yı taşıyan araç Feriköy mezarlığına geldi ve Seba burada toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER