Edirne'den Ardahan'a hızlı tren

Edirne'den Ardahan'a hızlı tren

Edirne'den Ardahan'a hızlı tren
Edirne'den Ardahan'a hızlı tren!  Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Yıldız, Edirne'den Kars'a 5 bin km'lik raylı sistem için çalışma başlattıklarını ve Gaziantep-Halep arasına da, 2011 yılında hızlı tren konacağını, 4 saatlik yolun 33 dakikaya inceğini kaydetti.


Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, Edirne'den Kars'a 5 bin kilometrelik raylı sistem yapılması için girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, 2011 yılının ilk Danışma Meclis Toplantısı'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Özhaseki hakkındaki iddialar için, "Bu iftiralara CHP'li Kayserili kardeşlerimiz bile dayanamaz. Ben onları da kendi partilerinde seviyeyi düşürmemeye davet ediyorum. Siz 1994 yılından bu yana hizmet eden başkanınıza bu ithamı nasıl kabul edeceksiniz? Kayseri'de doğruyu söylemek adına böyle bir dayanışma ve desteği görmek istedim. Bu aslında erdemin bir gereği" şeklinde konuştu.

Yıldız, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana birçok değişimin yaşandığını, hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirtti. Yıldız, "Altın, maden falan mı bulduk? Nasıl oldu da bu kaynaklar arttı? Dürüst, doğru çalıştığımız için Allah bunları nasip ediyor. Referandumdan 3-3.5 ay geçti. 5-6 ay içinde yeni iktidara hazırlanıyoruz. AK Parti'den başka da çözüm yok" dedi.

Bakan Yıldız, iktidara geldiklerinde tedirginlikleri olduğunu ve bir takım düşünceler içerisine girdiklerini, ancak şu anda 300 tane açılışı aynı anda yapan bir Başbakan olduğunu ifade etti. "20-30-50 milyon dolarlık işlerin bir kısmının açılışına yetişemiyoruz bile. Bu Türkiye'nin zenginliğidir" diyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kadar icraat yapıldıktan sonra herkesin boş vaatlere karnı tok. Çin Başkanı ve Çin heyetiyle görüştük. 'Edirne'den Kars'a tek bir hat yapsak, nasıl olur' dedik. Çin heyeti bunu kabul etti. 5 bin kilometrelik raylı sistemden bahsediyoruz. Gaziantep-Halep arasına 2011 yılında hızlı tren konacak. Suriye ile ilişkileri güçlendirme adına bunu yapacağız. 4 saatlik yol süresi 33 dakikaya düşecek. Türkiye artık kabına sığmıyor. 4-5 yıllık süreçte daha fazla iş yapacak Türkiye.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109