E-DEVLET ŞİFRENİZİ ALDINIZ MI

E-DEVLET ŞİFRENİZİ ALDINIZ MI

E-DEVLET ŞİFRENİZİ ALDINIZ MI
E-DEVLET ŞİFRENİZİ ALDINIZ MI Devlet ve kamu hizmetlerinden faydalanabilmek için gereken E-Devlet şifresi 1 Kasım'dan beri uygulamada. Şifresi olmayan elekronik sorgulama yapamıyor.

E-DEVLET İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

1 Kasım'dan itibaren zorunlu hale getirilen elektronik E-Devlet şifresi SGK'dan bankalara, eğitimden kültüre, vergi dairelerinden e-satın alma uygulamalarına kadar hizmeti elektronik ortamda ulaşılabilmeyi sağlıyor. E-Devlet şifresi olmayanlar bu hizmetten yararlanamıyor. Şifre postanelerden 1 TL karşılığı alınabiliyor.

E-DEVLET ŞİFRESİYLE NELER YAPILABİLİYOR?

E-devlet şifresi ile vatandaşlar kamu hizmetlerinden sıra beklemeksizin haftanın 7 günü 24 saat boyunca kesintisiz faydalanabiliyor.  E-devlet şifresi, Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonuyla Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ tarafından postanelere dağıtılıyor.

SGK HİZMETLERİ

SGK'ya bağlı 4A, 4B, 4C hizmetine giren, hizmet dökümü, sigortalı sicil kaydı, iş göremezlik ödemesi görme, emekli aylığı kesintileri, banka ve adres değişikliği, emeklilik kaydı, emekli ödeme bilgileri, hak sahipliği, emekli basamak bilgisi, isteğe bağlı ödeme döküm bilgilerini kapsayan tüm işlemler e-devlet şifresiyle yapılabiliyor.

İŞ SORGULAMALARI

İşkur'a bağlı kriterlere, profile göre açık iş sorgulama ve iş başvurusu sonucu sorgulama İşkur'a olan borcu sorgulama, işsizlik ödeneği başvurusu, işsizlik ödeneği ödemesi ve meslek kursu sorgulama işlemleri öğreniliyor.

MAHKEME DOSYASINDAKİ KARARLARI BİLE GÖREBİLİYOR

Mahkemede davası olan bir vatandaş, e-devlet şifresini kullanarak Adalet Bakanlığı mahkeme dosyası dava sorgulama bölümünden davasına ait tarihleri, kararları, sonuçları görebiliyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı adres değişiklik bildirimini nüfus müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yapmak mümkün. Vatandaş, vergi levhasıyla ilgili bilgi alma, sorgulama yapma ve genel değişiklikleri e-devlet şifresiyle internet üzerinden öğrenebiliyor.Sağlık Bakanlığı'na bağlı yeşil kart durum ve aile hekim bilgisi sorgulama işlemleri yine aynı şifre ve internet adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na ait öğrenci bilgi sisteminden öğrenciler kendi bilgilerine ulaşabiliyor, sınav yerlerini ve sonuçlarını sorgulayabiliyor.

E-DEVLET İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109