Durex: 'Türkiye’deki erkeklerin % 28’i aldatıyor'

Durex tarafından Harris Interactive aracılığıyla cinsellik ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara dikkat çekmek amacıyla yapılan araştırma Türkiye’de 6 Eylül-2 Ekim 2011 arasında 1004 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, 'Türkiye’deki erkeklerin % 28’i aldatıyor'

Durex: 'Türkiye’deki erkeklerin % 28’i aldatıyor'

Prezervatif markası Durex, 36 ülkede 29 binden fazla kişi üzerinde yaptığı araştırmanın sonucunu kamuoyuyla paylaştı

ESRA ALUS imzalı Milliyet haberi; Durex tarafından Harris Interactive aracılığıyla cinsellik ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara dikkat çekmek amacıyla yapılan araştırma Türkiye’de 6 Eylül-2 Ekim 2011 arasında 1004 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

*Araştırma sonucuna göre Türk erkeklerinin dörtte birinden fazlası ve Türk kadınlarının yüzde 11’i partnerlerine sadık değil.

*Türkiye’de özellikle erkeklerde görülen çok eşlilik oranı, diğer ülkelere kıyasla da hayli yüksek. Türk erkeklerinin yüzde 28’i çok eşli bir yaşam tarzı sürdüklerini belirtirken; bu oran Yunanistan’da yüzde 22, Hırvatistan’da yüzde 21, İtalya’da yüzde 18, İspanya’da ise yüzde 11 dolaylarında.

*  Türkiye’de kadın ve erkeklerin neredeyse yarısı (yüzde 46) AIDS virüsü hakkında bir bilgiye sahip değil.

* Türk kadın ve erkekleri, aynı zamanda partnerlerinin cinsel geçmişleri hakkında da bilgi sahibi değiller. Ankete katılanların yüzde 30’u partnerlerinin cinsel yolla bulaşan herhangi bir hastalığa sahip olup olmadığını bilmediklerini söylüyor.

* Türk kadınlarının büyük çoğunluğu ise (yüzde 67) partnerlerinin hastalık taşımadığını düşündükleri için korunmayı tercih etmediklerini açıklıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER