Dünyanın En Zengini Olma Yolunda

Bill Gates'i sollamak üzere! Carlos Slim ve Bill Gates'in tahtına göz diken kişi Avustralyalı Gina Rinehart. Rinehart'ın önümüzdeki yıllarda dünyanın en zengin insanı olması öngörülüyor.

Dünyanın En Zengini Olma Yolunda
Avustralya'da zengin demir ve kömür madenlerinin sahibi olan 57 yaşındaki Gina Rinehart'ın, önümüzdeki yıllarda 100 milyar dolar servete ulaşması bekleniyor. Bu öngörü, 20 yıldır en dünyanın en zengin insanları listesinin başını çeken Meksikalı Carlos Slim ve ADB'li Bill Gates'in 'fakirleşmesi' anlamına geliyor.

Listenin başına geçmesi beklenen 'demir lady' lakablı maden kraliçesi, babasından kalan Hancock Prospecting şirketinde tek söz sahibi konumunda. Çin ve Hindaistan'ın demir ve kömür talepleriyle büyüyen şirket, dünyanın gelecekteki 10 madeni listesinde yer alan 3 madenin de sahibi durumunda ve yükselişte bunun etkili olacağı belirtiliyor. Şu an 20 milyar dolar civarında serveti olan Rinehart kişiliğiyle de dikkat çeken bir isim. Örneğin, kürseel ısınmanın yalan olduğuna inanıyor, vergilere karşı olmasıyla tanınıyor, madenlerde çalıştırmak için Asya'dan işçi getirilmesi önerisiyle biliniyor. (Ntvmsnbc)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER