Dr. Zeki Uygur, 86 yaşında vefat etti.

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un ağabeyi, ABD’deki Türk toplumunun önde gelenlerinden Dr. Zeki Uygur, 86 yaşında hayatını kaybetti

Dr. Zeki Uygur, 86 yaşında vefat etti.

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un ağabeyi, ABD'deki Türk toplumunun önde gelen isimlerinden Dr. Zeki Uygur, 86 yaşında vefat etti.

New York'a 1969 yılında yerleşen, operatör doktor olarak uzun yıllar çalışan ve ABD'deki Türk toplumuna her zaman iyilik yaparak adeta gönüllerde taht kuran Dr. Uygur'un, Connecticut'ta yaşayan oğlunun evinde kalp yetmezliğinden vefat ettiği bildirildi.

Türkiye'nin New York Başkonsolusu Levent Bilgen, tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un da ağabeyi olan Dr. Zeki Uygur'un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Bilgen, mesajında şunları kaydetti:

"Değerli doktorumuz, ağabeyimiz, büyüğümüz, canımız, dostumuz Dr. Zeki Uygur'un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Biz, Dr. Zeki Uygur'u, başı sıkışan her Türk vatandaşına yardım elini uzatan, cebindeki son kuruşu da ihtiyaç sahiplerine düşünmeden veren, tıbbi olarak ne gerekiyorsa yapan, ihtiyacı olan herkesin kapısını çaldığı 'Zeki Baba' olarak hatırlamaya devam edeceğiz. Dr. Zeki Uygur, Türk milletinin yardımsever, misafirperver, iyiliksever hasletlerinin tümünü üzerinde taşıyan ve milletiyle gurur duyan örnek bir vatandaşımızdı. Hiç şüphem yoktur ki görev çevremizdeki vatandaşlarımız da onu bu hasletleriyle hep hatırlayacak ve özleyecektir."

TADF BAŞKANI ALİ ÇINAR MESAJI

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar da yayımladığı taziye mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"TADF olarak, değerli büyüğümüz ve 'Baba' unvanıyla hep andığımız, başarılı Türk beyin cerrahı ağabeyimiz Dr. Zeki Uygur'un vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Hem federasyonumuza hem de Türk Amerikan toplumuna yaptığı eşsiz çalışmaları unutmamız mümkün değildir. Binlerce Türk'ü ücretsiz muayene ederek, herkesin gönlünü kazanmış olan, New York'a yerleşmiş Türkler arasında en sevilen, sayılan ve tanınan isimlerden biri olan Dr. Zeki Uygur ağabeyimizin eksikliği her zaman hissedilecektir. TADF olarak, Amerika'daki Türklerin 'ulusal hazinesi' olarak da andığımız Dr. Zeki Uygur ağabeyimize Allah'tan rahmet dilerken, yakınlarına, sevdiklerine ve Türk Amerikan toplumumuza başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun."

Bu arada, New York Başkonsolosluğu ve TADF tarafından, Dr. Zeki Uygur anısına 12-13 Mart tarihlerinde Türkevi'nde taziye defteri açılacağı bildirildi.


Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2012, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER