Dikkat! Rus Kışı geliyor Yoğun kar tufana dikkat!

Türkiye bu geceden itibaren yeni bir soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar 6-8 derece daha azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Yoğun kar yağışı ve oluşacak tufan hayatı olumsuz etkileyecek.

Dikkat! Rus Kışı  geliyor Yoğun kar tufana dikkat!

Türkiye bu geceden itibaren yeni bir soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar 6-8 derece daha azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Yoğun kar yağışı ve oluşacak tufan hayatı olumsuz etkileyecek. Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli, hurriyet.com.tr'ye özel yaptığı açıklamada vatandaşları uyardı. Yarın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın ve araçlarınızı çıkarmayın.

Dikkat! Rus Kışı yarın geliyor

Sürmeli, yarın İstanbul'da etkili olacak kar yağışının daha önceki kar yağışı kadar etkili olmayacağını açıklarken, "Ancak, kar yağışı ile birlikte beklenen fırtına ve tufan deniz ulaşımını çok büyük oranda etkileyecek. Vatandaşlar bu konuda dikkatli olmalı" dedi.

Sürmeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın tufan bekleniyor. Deniz ulaşımı büyük ölçüde etkilenecek. Trafik yoğunluğu artabilir. Yoğun ve gün boyu sürecek bir kar yağışı bekliyoruz. Yağış pazar günü sona erecek."

İBB'DEN KAR UYARISI...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte beklenen kar yağışı konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada kar yağışının bu akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da etkisini göstereceği belirtildi. Açıklamada, "Hava tahminlerine göre, akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı Cuma günü de devam edecek. Kar yağışının özellikle Anadolu yakasında etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri akşam saatlerinden itibaren bölgelerinde konuşlanacak. Gerekli durumlarda tuzlama çalışması yapacak. Kar yağışı süresince AKOM' dan yönetilecek çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel katılacak" denildi.

RUS KIŞI GELİYOR

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bu yıl Avrupa’da Tuna Nehri ve Venedik kanallarının bile donmasına neden olan aşırı soğukların “Rus Kışı” adı verilen bir iklim döngüsünün sonucu olduğunu açıkladı.

Buna göre, kış aylarında Sibirya üzerindeki yüksek basınçlı atmosfer kütlesi Kuzey Rusya üzerinde dolaşıyor ve aşırı soğuk ile karı tetikliyor. Eğer bu yüksek basınçlı kütle normalden çok daha uzun bir süre dolaşımına devam ederse “Rus Kışı” adlı verilen aşırı soğuk bir dönem yaşanıyor...

Tahminlere göre, Türkiye bugün öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Yarın ise Trakya ile Doğu Anadolu’nun doğusu dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı da tüm yurtta 4-6 derece azalacak. Soğuk ve yağışlı hava kütlesi, 19 Şubat Pazar günü ülkeyi terk edecek. Kar yağışı İstanbul’u da etkisi altına alacak. Marmara’da bu geceden itibaren etkili olacak kar ve fırtınanın cuma günü şiddetini artırması bekleniyor.

Öğrenci servisi devrildi: 7 yaralı

Kar yağışı ve soğuk hava yurt genelinde etkisini sürdürdü. Bolu Dağı’nda kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi 25 metreye kadar düştü. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Edirne’nin Keşan ve İpsala ilçeleri beyaza büründü. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde karla kaplı yolda öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 7 öğrenci yaralandı.

Antalya Kumluca’da önceki akşam etkili olan fırtına sonrası çıkan hortum, seralarda hasara yol açtı. Hortum, 10 çiftçiye ait yaklaşık 20 dekar alanda kurulu seraya zarar verdi. Malatya Pütürge’de yeni doğum yapan Türkan Ayla (28) ve solunum yetmezliği çeken bebeği, yolların kapalı olması nedeniyle askeri helikopterle hastaneye yetiştirildi. Muş’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak seferleri iptal edildi. Antalya Akseki’de kar nedeniyle Seydişehir karayolu trafiğe kapandı. Sinop’ta Akliman Mevkii’ni mesken tutan kuğular ilgi odağı oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü, 2011-2012 kış döneminde yolları ulaşıma açık tutabilmek için 135 bin 362 ton tuz, 50 ton üre, 472 ton kimyasal tuz çözücü, 25 ton tuz eriyik, 152 bin 182 metreküp de agrega kullandı. Maliyet 20 milyon lirayı buldu.                      Kaynak:VATAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER