Dikkat! Balkanlar'dan Afet ilan ettiren kar geliyor!

Balkanlar'daki soğuk ve kar yağışı özellikle yarın ve perşembe günü Türkiye'de etkili olacak. Türkiye de, Balkanlar'da afet ilan ettiren kar yağışının ektisi altına giriyor.

Dikkat! Balkanlar'dan Afet ilan ettiren kar geliyor!

Sırbistan ve Bosna-Hersek'te eksi 31 dereceyi bulan son 120 yılın en etkili kar yağışı afet hali ilanına yol açtı. Balkanlar'daki soğuk ve kar yağışı özellikle yarın ve perşembe günü Türkiye'de etkili olacak Türkiyede, Balkanlar'da afet ilan ettiren kar yağışının ektisi altına giriyor.

Kar yağışı, sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbul'u da etkileyecek. Son değerlendirmelere göre İstanbul'da bu akşam kar bekleniyor.

Aralıklarla sulu kar ve kar şeklinde olacak yağış, çarşamba ve perşembe günü etkili olacak. Bosna-Hersek'in en önemli meteoroloji uzmanlarından Jelyko Maystoroviç de, Bosna-Hersek ve Sırbistan'da görülen ve "afet" ilan ettiren son yılların en etkili kar yağışının önümüzdeki günlerde Türkiye'yi de etkisi altına alacağı açıkladı. Maystoroviç, Balkanlar'ı etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte son yılların rekorunun kırıldığını belirtti.

KAR KALINLIĞI 1 METRE

Maystoroviç, "Kar kalınlığı dün gece itibariyle Saraybosna kent merkezinde 107, Mostar'da ise 87 santimetreye ulaştı. Son 120 yılda bu kadar yağış tespit edilmemiştir. Bu yağışların etkisi önümüzdeki birkaç gün içinde bölgede azalarak Türkiye ile Yunanistan'a kayacak. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de yoğun kar yağışı bekliyoruz" diye açıklama yaptı.

Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi geçtiği Sırbistan'da ülke genelinde afet durumu ilan edildi. Bir haftadır etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti. Yoğun ve etkili kar yağışı nedeniyle sorumlu kurumların yolların temizlenmesi ve hayatın 'normal işlemesinin' sağlanması konusunda gösterdiği tüm çabaların yetersiz kalması üzerine askerler yol açma çalışmalarına yardım ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER