Demirel'in 62 yıllık yol arkadaşı zor günler geçiriyor

Demirel'in 62 yıllık yol arkadaşı zor günler geçiriyor

Demirel'in 62 yıllık yol arkadaşı zor günler geçiriyor
Demirel'in 62 yıllık yol arkadaşı zor günler geçiriyor 

Eşiyle siyasetin en tepe noktalarında bulunmasına rağmen hiç öne çıkmayan Nazmiye Hanım üç aydır hastanede tedavi görüyor.

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün haberine göre; Cumhurbaşkanı, Başbakan eşi olarak yıllarca Türkiye’yi en iyi biçimde temsil eden, hanımefendiliği, mütevazılığı ve yardımseverliğiyle tanınan, devlet işlerine karışmamasıyla da bilinen Nazmiye Demire, yaklaşık 3 aydır Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kendisini bile tanımakta, konuşmakta ve yürümekte zorluk çeken eşini her gün ziyaret ediyor.
 
YATAĞA BAĞIMLI YAŞIYOR

 Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün haberine göre; Sağlık sorunları nedeniyle Ankara Güniz Sokak’taki evinden 3 ay önce hastaneye kaldırılan Nazmiye Hanım’ın sade yaşantısı nedeniyle hastaneye kaldırıldığından da kamuoyunun haberi olmadı. Yanında devamlı hemşire bulunan Nazmiye Hanım’ın sürekli yatağa bağımlı olması nedeniyle sırtında yaralar oluştuğu ve bunun daha ilerlememesi için tedavisinin sürdüğü belirtildi.
 
7 YIL FİRT LADY’LİK YAPTI
 
40 yıllık eşiyle protokolde olan Nazmiye Hanım, Köşk’te dünyanın ünlü politikacılarına ve eşlerine ev sahipliği yaptı. Demirel’in ‘Siyasi hayatımdaki en önemli ev sahipliği’ dediği 16 Aralık 1999’da Clintonlar’ın ziyaretinde de ABD’nin First Lady’si Hilllary Clinton’ı ağırlayan Nazmiye Hanım yine iyi bir ev sahibesiydi.
 
Nazmiye Hanım’a, siyasetçi ve bürokrat eşleri de “Hanımefendi, Nazmiye Abla, Nazmiye teyze” diye hitap ediyor, halk tarafından da çok seviliyor ve tam Anadolu kadını olarak görülüyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109