Çöpten çıkan dünya şampiyonu

Çöpten karton toplayarak ailesinin geçimine katkıda bulunan Kadir Dalkıran, dövüş sanatlarında dünya şampiyonu oldu.

Çöpten çıkan dünya şampiyonu

 Çöpten çıkan dünya şampiyonu

 Çöpten karton toplayarak ailesinin geçimine katkıda bulunan Kadir Dalkıran, dövüş sanatlarında dünya şampiyonu oldu.

Yalova’da 4 kardeşi, anne ve babasıyla karton toplayarak ailesinin geçimine katkıda bulunan 18 yaşındaki Kadir Dalkıran, yaklaşık 4 yıl önce başladığı karma dövüş sanatlarında dünya şampiyonu oldu.
Karma Dövüş Sanatları (MMA) Federasyonu tarafından 22-26 Mart’ta Antalya’da düzenlenen ve 30 ülkeden bin sporcunun katıldığı organizasyonun finalinde Rus rakibini yenen 18 yaşındaki Kadir Dalkıran dünya şampiyonu oldu.

Genç yaşta elde ettiği başarıyla adından söz ettiren Kadir, Yalova’da bir gecekonduda 2’si kız 4 kardeşi, annesi ve babasıyla yaşamını sürdürüyor. Kağıt ve karton toplayarak geçimini sağlayan ailesine küçük yaşlardan beri yardımcı olan Kadir, 4 yıldır karton toplama bitince akşam da spor salonuna gidip müsabakalara hazırlanıyor. Spora 14 yaşında tesadüfen gördüğü bir tabelayla başladığını söyleyen şampiyon sporcu, şöyle konuştu: Bir gün karton topladığım sırada spor salonunun üzerindeki ‘dövüş sporları’ tabelasını gördüm. Salondan içeri girdim. Atmosfer beni çok etkiledi. Oradakilerin birbiriyle mücadeleleri, teknik hareketleri ilgimi çekti. Antrenör İbrahim hocayla görüştüm. Ardından yapılan elemelerden sonra kulübe girdim. Sabah saat 09.00’dan akşam 18.00’e kadar karton topluyorum. Daha sonra da spor salonuna geliyorum. Standart 2 saat antrenman periyotları var, ama tek başıma olduğumda 3-4 saat çalışıyorum. Bu sporu yapacağıma inandığım için çok çalışıyorum. Ailem başta çok yorulduğum için spora gitmeme kızıyordu. Zamanla alıştılar.


‘Pes etmek yok’

İlk maçlarda birinci olamadığını ancak hiçbir zaman pes etmediğini vurgulayan genç sporcu, “Defalarca kick boks, muay thai ve wushu branşlarında şampiyonluk kazandım. Geçen ay da Antalya’da dünya şampiyonu oldum” dedi. Mahallesindeki çocuklara örnek olmak istediğini belirten Dalkıran, “Benim yaşımdakiler genellikle karton toplar. Kötü alışkanlıkları olanlar var. Benim başarım onlara da mesaj veriyor. Onlara örnek olup hayatlarına bir etki bırakmak istiyorum. Örnek olmak için çalışıyorum.


98 maç kazandı...

MMA Yalova İl Temsilcisi ve Kadir Dalkıran’ın antrenörü İbrahim Yıldız da, “Yaklaşık 15 yıldır dövüş sporlarıyla uğraştım. Kadir ahlaklı, gayretli ve yetenekli bir genç ve iki  branşta milli sporcu. 100’ün üzerinde maçta 98  galibiyeti bulunuyor. Şimdi de Türkiye şampiyonası için çalışıyor” dedi. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109