Çocuk koltukları kampanyaya girdi

Çocuk koltukları kampanyaya girdi

Çocuk koltukları kampanyaya girdi
Bankalardan otomotiv firmalarına kadar birçok kuruluş kampanya yapıyor

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 150. maddesinde yapılan değişiklikle ''Çocuk oto koltuğu''nun 1 Haziran itibarıyla zorunlu hale getirilmesi, bankalardan otomotiv firmalarına kadar yeni bir kampanya alanı yarattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle boyu 135 santimetre ve kilosu 36'dan az çocuklar için ''Çocuk oto koltuğu''nun zorunlu hale getirilmesi ve uygulamaya aykırı hareket edenlere para cezası ve 15 ceza puanı uygulanması, kampanyaların alanını genişletti.

Banka ve otomotiv firmalarının kampanyaları arasına dahil ettikleri ''çocuk oto koltuğu'', kredi ya da otomobil satın alan tüketiciler için fırsatlar sunuyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), ''Gözünüz Arkada Kalmasın'' sloganıyla taşıt kredisi kullanan müşterilerine Avrupa güvenlik sertifikalı çocuk koltuğu hediye ediyor.

Kampanyadan yararlanabilmek için müşterinin 0-6 yaş arası çocuklarının kimliğini ibraz etmeleri gerekirken, koltukların 0-18 kilogram arasının çocukların kullanımı için uygun olduğu belirtildi.

OTOMOTİV FİRMALARI DA İLGİ GÖSTERİYOR

Mercedes-Benz de ''Çocuğunuz Yol Boyunca Güvende'' sloganını kullandığı özel kampanyası kapsamında, farklı yaş gruplarına özel 3 farklı Mercedes-Benz çocuk koltuğu seçeneğini, yıl sonuna kadar yüzde 20'ye varan fiyat avantajlarıyla satışa sunuyor.

Firma, bebekler (0-15 ay) için ''Baby Save Plus'', yürümeyi yeni öğrenmiş çocuklar (8 ay-4 yaş) için ''Duo Plus'' ve okul çağındaki küçük çocuklar (3,5-12 yaş) için de ''Kidfix'' adlı çocuk koltuklarını öneriyor.

Ford ise Euro NCAP çarpışma testlerinden başarıyla geçtiği bildirilen bir markaya ait çocuk oto koltuklarına yüzde 25 indirim uyguluyor.

Çanakkale'deki bir otomotiv bayisi ise ''Sıfır kilometre otomobil alanlara çocuk oto koltuğu hediye'' kampanyası yapıyor.

AA
htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER