Cizreli öğrencilerin anlamlı başarısı!

Cizreli öğrencilerin anlamlı başarısı!

Cizreli öğrencilerin anlamlı başarısı!
Cizre Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı proje, Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı Yarışmasında Türkiye birincisi seçildi
İstanbul'da 9-10 Nisanda düzenlenen 19. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı Yarışması'nda, Cizre Fen Lisesi öğrencileri Muhammed Yalgatekin ve Esanur Sekin'in hazırladığı, danışmanlığını okul öğretmenlerinden Şerif Balcan ile Salih Ercan'ın yaptığı kimya alanındaki ''Alkolsüz El Dezenfektanı'' projesi Türkiye birincisi oldu.

325 projenin katıldığı ve 65 projenin finalist proje olarak sergilenmek üzere İstanbul'a davet edildiği 19. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı Yarışması'nda Cizreli öğrencilerin geliştirdiği proje, yarışmada elde ettiği başarıdan dolayı altın madalya ile ödüllendirildi. Proje, 17-21 Mayısta İstanbul'da 54 ülkenin katılacağı Uluslararası Çevre Olimpiyat Proje Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek. Yine aynı tarihlerde İstanbul'da Okyanus Eğitim Kurumlarınca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye geneli Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda da Cizre Fen Lisesinin bir diğer projesi de ikinciliğe layık görüldü.

Yaklaşık 400 projenin başvurduğu yarışmada, 112 proje sergilenmeye değer görülürken, Cizre Fen Lisesi öğrencilerinin geliştirdiği proje, yarışmada Türkiye ikincisi oldu.

19. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı Yarışması'nda kimya alanında hazırladıkları ''Alkolsüz El Dezenfektanı'' projesinin birinci seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Cizre Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Yalgatekin, yarışmada elde ettikleri başarıyla hem ne kadar yetenekli olduklarını gösterdiklerini hem de okullarını, ilçeyi ve bölgeyi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Öğrenci Esanur Sekin de yarışmadan güzel bir sonuç beklediklerini belirterek, ''Çünkü bu projeye çok sıkı bir çalışma ile hazırlanmıştık. Sonuçta dünya kendi dünyamız. Kendi dünyamız için biz de bir şeyler yapmak istedik. Biz de çevremizden yola çıkarak böyle bir proje yaptık. Çevremize yararlar sağladık. Ülkemiz için de en iyi yere geldiğimizi düşünüyorum. Laboratuvar ortamında çalıştık. Elimizde olan imkanlarla çalıştık. Düzenli bir şekilde çalıştık ve çalışmamızın emeğini de aldık. Şimdi 54 ülke arasında farklı farklı projeler gelecek. Orada da başarılı olmak istiyoruz'' dedi.

Öğretmen Salih Ercan ise sene başında aldıkları kararla bir proje gerçekleştirmeyi düşündüklerini, öğrencilerin fikirlerini değerlendirdiklerini, geliştirdikleri projenin başarı elde ettiğini bildirdi.

Çok sayıda proje arasından projelerinin yarışmada finale kaldığını kaydeden Şerif Balcan, kıt imkanlarla en iyi verimi elde ettiklerini, bu nedenle mutlu olduklarını aktardı.

Elde edilen başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Cizre Fen Lisesi Müdürü Murat Aydın da elde edilen büyük başarının, Şırnak'ta eğitim ve öğretime olumlu katkılar yapacağını bildirdi.
HABERTÜRK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109