"Cin Hastanesi" kapatıldı

"Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak çalıştığı iddia edilen merkez İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün yürüttüğü inceleme sonucu kapatıldı.

"Cin Hastanesi" kapatıldı
 "Cin Hastanesi" kapatıldı

"Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak çalıştığı iddia edilen merkez İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün yürüttüğü inceleme sonucu kapatıldı.

Bazı basın yayın organlarındaki haberlerde, "Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak çalıştırıldığı iddia edilen merkezin, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün yürüttüğü inceleme kapsamında süresiz kapatıldığı bildirildi 

Bazı basın yayın organlarındaki haberlerde, "Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak çalıştırıldığı iddia edilen merkez, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı inceleme kapsamında süresiz kapatıldı. 

AA muhabirinin, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen inceleme kapsamında, Küçükçekmece İlçe Sağlık Müdürlüğü, polis ve zabıta ekipleri, İkitelli'de bulunan söz konusu merkeze gitti. 

Ekipler, ruhsatsız ve yetkisiz olduğu tespit edilen merkezi mühürleyerek, süresiz olarak kapattı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine Sağlık Bakanlığından, "Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak herhangi bir kuruluşa hiçbir yetki veya ruhsat verilmediği belirtilerek, iddialarla ilgili inceleme başlatıldığı bildirilmişti.
"DİN İSTİSMARINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"
İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada insanların sağlığını riske atacak herhangi bir olumsuzluğun kabul edilemez olduğunu söyledi.
Memişoğlu, "Üstelik de bizim dinimiz gibi ulvi bir dini kullanarak, istismar eden insanlara hiç tahammülümüz yok. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tür, sağlık hizmet sunumu standardize edilmemiş veya geleneksel tıp uygulamaları yapılsa da bizden izni olmayan, standardı, ruhsatı olmayan hiçbir uygulamaya izin vermiyoruz" ifadesini kullandı.
"VATANDAŞLARA ZARAR VERİYOR"

Sağlık Bakanlığı ya da İl Sağlık Müdürlüğünce onaylanmış, ruhsatlanmış sağlık tesisleri haricindeki yerlerin sağlığa ciddi zararlar vereceğine işaret eden Memişoğlu, "Çünkü biz vatandaşlarımızın sağlığı için burada oturuyoruz. Biz onlara sağlığı en iyi şekilde sunacak kurum ve kişileri ruhsatlandırıyoruz, yetkilendiriyoruz. Kesinlikle bu tür yerler, vatandaşlara zarar veriyor. Bunu biz çok net görüyoruz. Bazı uygulamaları, ilaç dedikleri ne idiği belirsiz şeyleri kullanmasınlar. Sonra böbrek, kalp, karaciğer yetmezlikleriyle, ölüme sebebiyet veren hususları görüyoruz. değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109