Çankırı EMITT Turizm ve Seyahat Fuarı'nda

Çankırı İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “16. EMITT&Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”nda

Çankırı EMITT Turizm ve Seyahat Fuarı'nda

Ataşehirweb haber/Recep KENAN

Çankırı'nın tanıtımına yönelik etkinlikler çerçevesinde, Aralık ayında İzmir’de gerçekleştirilen Travel Turkey Fuar ve Konferansında yer alan Çankırı, 09-12 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen  “16. EMITT&Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”na da katıldı.


Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yürütülen fuar tanıtım çalışmasında, Çankırı'nın tanıtımına katkıda bulunan kurumlar ile turizme hizmet eden tesis ve işletmelerle işbirliği yapılmaktadır.

Çankırı'nı kültürel değerleri ile turizm potansiyelinin ana unsurlarını ön plana çıkartan ve 12. salonda yer alan Çankırı standında Yıldıztepe Turizm Merkezi resimleri,Taş Mescit, Tuz Mağarası ve İnandıktepe Vazosunun büyük boy maketleri sergilenmektedir.

Ziyaretçiler; standa  kurulan Yâran Köşesinde ağırlanıyor. Yerel kıyafetli görevli, el değirmeninde çekilmiş kaya tuzunun yanı sıra kızılcık eyşisi ve küpecik peyniri ikram edyor.

Değişik yörelere ve eserlere ait büyük boy fotoğrafların baskı ve dijital ortamda sergilendiği standda ziyaretçileri Çankırı Valiisi Vahddetin ÖZCAN karşıladı. Yerel kıyafetli görevli el değirmeninde çekilmiş kaya tuzunun yanı sıra kızılcık eyşisi ve küpecik peyniri ikram etti. Çankırı Haritası ve broşürünün yanı sıra Çankırı, Yaran ve Türkü CD leri de hediye edildi.

Yurdumuzun her köşesiyle birlikte 60'ın üzerinde ülkeyi İstanbul’da buluşturan ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen EMİTT Fuarı’na Arjantin, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Macaristan, Malezya, Slovenya ve Venezuela ilk kez katılmaktadır. İlk iki gün turizm profesyonellerine açık olan fuar 11-12 Şubat Cumartesi ve Pazar günleri halka açıldı.

İstanbul Eski Valisi ve Eski Bakan Nevzat AYAZ, Çankırı Valisi Vahddetin ÖZCAN, ÇANKIRI EĞİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA VAKFI Başkanı Eşref HARAMANDAR, ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfü ÖZENÇ, Çankırılılar Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Vahap YARTAŞ ve daha bir çok önemli ismin katıldığı İstanbul EMITT Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Pazar akşamı sona erecek.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109