Bu siteye dikkat! Karnelerini kendileri dolduruyorlar!

Bu siteye dikkat! Karnelerini kendileri dolduruyorlar!

Bu siteye dikkat! Karnelerini kendileri dolduruyorlar!
Bu siteye dikkat! Karnelerini kendileri dolduruyorlar!..Sivas'ta ders notları zayıf olan bazı öğrenciler, bir internet sitesinin hazırladığı program sayesinde sahte karne hazırlıyor. Konu hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, "Veliler karne dağıtımı bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığına ait olan siteye girerek öğrencinin notları, devamsızlığı, okuduğu kitaplar gibi pek çok bilgiye ulaşabilirler'' dedi.



2010-2011 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısının tatile girecek olmasıyla ders notları zayıf olan bazı öğrenciler, sahte karne için kolları sıvadı. Bugün karne alacak olan öğrencilerden zayıf notu olanlar, internet üzerinden sahte karnesini günler öncesinden hazırladı. İnternette 'harbimi.net' adlı sitede öğrenciler için hazırlanan sahte karneyi dolduran öğrenciler, bazı kırtasiyelerde satılan karne kağıdından da alarak ders notlarını kendileri veriyor.

MİLLİ EĞİTİM UYARDI!

Konu hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, velileri sahte karne konusunda uyardı. Velilerin, www.meb.gov.tr. adresinde bulunan e-okul sistemine girerek kayıtlı öğrencilerle ilgili bilgilere ulaşabileceklerini vurgulayan Taner, "Veliler karne dağıtımı bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olan siteye girerek e-okul sistemine öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını yazarak öğrencinin notları, devamsızlığı, okuduğu kitaplar, okul idaresi tarafından yapılan duyurular gibi pek çok bilgiye ulaşabilirler. Böylece karnenin sahte olup olmadığını öğrenebilirler" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109