Bolu'da O lisede 12 kişide daha verem tanısı

Bolu Anadolu Lisesi’nde görevli hizmetli İ.T.’de verem hastalığına rastlanmasının ardından okulda yapılan tüberkülin cilt testi ve Verem Savaş Dispanseri’nde çekilen akciğer filmleri sonucu aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 12 kişide verem hastalığına rastlandı

 Bolu'da O lisede 12 kişide daha verem tanısı

BOLU Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Anadolu Lisesi’nde görevli hizmetli İ.T.’de verem hastalığına rastlanmasının ardından okulda yapılan tüberkülin cilt testi ve Verem Savaş Dispanseri’nde çekilen akciğer filmleri sonucu aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 12 kişide verem hastalığına rastlandığını, temizlik görevlisinin işine son verildiğini söyledi.

O lisede 12 kişide daha vereme rastlandı
 
Türkiye İş Kurumu’nun ’Toplum Yararına Çalışma Projesi’ kapsamında Bolu Anadolu Lisesi’nde hizmetli olarak görevlendirilen 47 yaşındaki İ.T., bir süre önce rahatsızlandı. Yapılan testlerin ardından Verem Savaş Dispanseri’ne sevk edilen İ.T.’ye verem tanısı konuldu. Okulun temizliğini yapan, öğrenci ve öğretmenlerle bir arada olan İ.T.’nin verem olduğunun öğrenilmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü okulda tarama yapılması talimatını verdi. Verem Savaş Dispanseri’nden okula giden bir ekip, İ.T. ile temasta olan öğrenciler, öğretmenler, idari birimde görevli kişiler ve birlikte çalıştığı iş arkadaşlarını tüberkülin cilt testinden geçirdi.

Teste tabi tutulanlar, gruplar halinde Verem Savaş Dispanseri’ne giderek akciğer filmi çektirdi. Yapılan testlerin ardından aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 12 kişide verem hastalığına rastlandı. Test değerleri yüksek çıkan 12 kişi, tedavi altına alındı. Hizmetli İ.T. ise tedavisi yapılmak üzere İstanbul Süreyya Paşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İ.T.’nin işine son verdi.

Vali Özçimen, sağlığın gerektirdiği tüm işlemlerin tamamını özenle yaptıklarını belirtti. Vali Özçimen, "Okulda bulunan herkes taramadan geçiriliyor. Şu ana kadar yapılan testlerde 12 kişide verem hastalığına rastlandı ve tedavilerine başlanıldı. Okulda hizmetli olarak görevli İ.T’nin de işine son verildi. Tedavisi ailesinin de isteği üzerine İstanbul’da devam ediyor" dedi.
                    Kaynak: MİLLİYET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109