"Beyaz Dul Ukrayna'da öldürüldü"

'Beyaz Dul" lakaplı İrlandalı terörist Samantha Lewthwaite'in iki hafta önce Ukrayna'da federasyon yanlısı bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

"Beyaz Dul Ukrayna'da öldürüldü"

'Beyaz Dul" lakaplı İrlandalı terörist Samantha Lewthwaite'in iki hafta önce Ukrayna'da federasyon yanlısı bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Haberi yapan Rus gazeteci Alexey Toporov, "30 yaşındaki Lewtwaite büyük acı çekerek can verdi" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki 7 Temmuz bombalı saldırılarını gerçekleştiren teröristlerden biri olduğu iddia edilen 4 çocuk annesi Samantha Lewthwaite'ın iki hafta önce Ukrayna'nın doğsunda federasyon yanlısı bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

Moskova merkezli Regnum Haber Ajansı, "Beyaz Dul" lakaplı Samahtha Lewthwaite'ın Ukrayna'nın doğusundaki Debaltsevo kasabasında keskin bir nişancının kurşunlarına hedef olduğunu yazdı.

"Beyaz Dul"un Ukrayna'da öldürüldüğü haberini yapan Rus gazeteci Alexey Toporov, "30 yaşındaki Lewtwaite büyük acı çekerek can verdi" dedi. Toporov, "Natalie Faye Webb" sahte ismiyle Güney Afrika pasaportu kullanan Lewtwaite'ın kısa süre önce Ukrayna'ya geldiğini iddia etti. Toporov, "Beyaz Dul"un Ukrayna'ya giderken kullandığı belgeleri de basına gösterdi.

Afrikalı üst düzey bir istihbarat yetkilisi, sahte Güney Afrika pasaportu taşıyan Samantha Lewthwaite'ın hala Somali'de bulunduğunu belirterek, "Bütün ipuçları hala Afrika'da olduğunu gösteriyor. Ukrayna'da olduğu yönünde bir delil bulunmuyor" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki 7 Temmuz saldırılarını gerçekleştiren teröristler arasında ismi geçen Samantha Lewthwaite, Kenya'daki Westgate Alışveriş Merkezi'ndeki saldırının da, sorumluları arasında gösteriliyor.

"Beyaz Dul" lakaplı teröristin Suriye'ye geçerek, IŞİD için kadın militanlar eğittiği de iddia edilmişti. IŞİD için kadınlardan oluşan özel bir intihar birimi oluşturan Lewthwaite'ın din değiştirerek Müslüman olan İngilizlere de eğitim verdiği ileri sürülmüştü.


Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER