Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün “1 milyon kişi için mezar kazalım“

Belediye başkanından korkutan deprem uyarısı... BÜYÜKÇEKMECE Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün,"1 milyon kişi için mezar kazalım" Akgün, "Büyükçekmece, Küçükçekmece, Güngören'deki yıkılacak binaları yıkıp yenisini yapmazsak oradaki insanlar ölecek.

Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün “1 milyon kişi için mezar kazalım“

Belediye başkanından korkutan deprem uyarısı... BÜYÜKÇEKMECE Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün,"1 milyon kişi için mezar kazalım"

"1 milyon kişi için mezar kazalım"

BÜYÜKÇEKMECE Belediye Başkanı CHP'li Hasan Akgün, İstanbul'da iki bölgede 7 büyüklüğünde 2 depremin olacağını herkesin bildiğini ve bilimadamlarının söylediğini belirtti. Akgün, "Büyükçekmece, Küçükçekmece, Güngören'deki yıkılacak binaları yıkıp yenisini yapmazsak oradaki insanlar ölecek. Ya binaları yıkacağız yenisini yapacağız ya da 1 milyon kişi için mezar hazırlayacağız" dedi. Bünyesinde 230 belediyeyi bulunduran Marmara Belediyeler Birliği, 'Belediyelerde Yeni Gelişmeler ve Uygulamaya Yansımaları: 2011 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nı Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, Belediyeler Birliği olarak pek çok projeye imza attıklarını söyledi. Son yıllarda belediyeciliğin geliştiğini aktaran Altepe, Marmara Belediyeler Birliği'nin de bu gelişime ivme kazandırdığını kaydetti. 'Örnek Belediyecilik Proje Yarışması' yürüttüklerini, bunun da belediyeleri teşvik edeceğini aktaran Altepe, toplantıya ev sahipliği yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban'a teşekkür etti.

DEPREM YASASI HEMEN ÇIKARILMALI
Açılış konuşmalarından sonra toplantının istişare bölümüne geçildi. Bu bölümde söz alan İstanbul Büyükçekmece İlçe Belediye Başkanı Hasan Akgün, depremle ilgili düzenlemelerin bir an önce çıkarılması doğrultusunda AK Partili belediye başkanlarını milletvekilleri ve hükümete baskı yapmaları konusunda uyardı. Akgün şunları kaydetti: "Bir Deprem Şûrası toplandı. Toplantının ardından basın mensupları 'Ne konuştunuz' diye sorunca '1999 Depremi'nde ne konuştuysak, onu konuştuk' dedim. Marmara Belediyeler Birliği'nin en önemli konusu deprem olmalı. İstanbul Afyon'u kurtarır, ama Afyon İstanbul'u kurtaramaz. Ergene havzasındaki kirlilikle ilgili mücadele de ikinci konumuz olmalı. AK Parti'li belediye başkanlarından ricam şudur; bu Deprem Yasası fazla uzatılmamalı."

'1 MİLYON KİŞİ İÇİN MEZAR KAZALIM'
Akgün, İstanbul'da 7 büyüklüğünde 2 depremin beklendiğini hatırlattı. Akgün, şu uyarıyı yaptı: "İstanbul'da, Bursa'da, Yalova'da ve diğer depremden çok etkilenecek bölgelerde çok hızlı hareket edip bunu uygulamaya koyamazsak sonunda yine 'Ah, vah' noktasına geleceğiz. İstanbul'daki depremde en az 1 milyon kişiyi kaybedeceğiz. İki büyük deprem olacak. Bir tanesi hemen Küçükçekmece önündeki çanakta olacak. Öbürü Silivri'nin karşısında olacak. İki bölge 7 büyüklüğünde deprem üretecek. Bunu herkes biliyor, bilimadamları söylüyor. Büyükçekmece, Küçükçekmece, Güngören'deki yıkılacak binaları yıkıp yenisini yapmazsak oradaki insanlar ölecek. Ya binaları yıkacağız yenisini yapacağız ya da 1 milyon kişi için mezar hazırlayacağız."

  Kaynak: www.internetsonhaber.comr

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2012, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109