Bekir Bozdağ'ın, Kılıçdaroğlu'na Ataşehir yanıtı

Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği kağıt parçalarının CHP Genel Başkanı'nın "iftira attığını, yalan söylediğini" ortaya çıkardığını söyledi.

Bekir Bozdağ'ın, Kılıçdaroğlu'na Ataşehir yanıtı
Bekir Bozdağ'ın, Kılıçdaroğlu'na Ataşehir yanıtı

Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği kağıt parçalarının CHP Genel Başkanı'nın "iftira attığını, yalan söylediğini" ortaya çıkardığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması ve "misilleme" iddialarına yönelik soruya, "Bu, 'misilleme, susturma, fatura kesme' gibi cümleler esasında yürüyen bu soruşturmayı itibarsızlaştırmak için kullanılan argümanlardan başka bir şey değil" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarının hatırlatılması üzerine Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği kağıt parçalarının CHP Genel Başkanı'nın "iftira attığını, yalan söylediğini" ortaya çıkardığını söyledi. Bozdağ, "Haysiyetli, ar ve haya duygusu olan, ahlaklı bir insan olarak çıkıp Türk milletinden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ailesinden, CHP'ye oy, gönül veren seçmenlerden sizi aldattım kusura bakmayın diye özür dilemesi icap etmez mi? Ama adamda bu yok. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi gündem değiştiriyor." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı itibar suikastına halkın gerekli cevabı vereceğini ifade eden Bozdağ, "Kılıçdaroğlu'na tekrar soruyorum, şimdi alçak, namussuz, haysiyetsiz, şerefsiz kim açıklarsanız çok memnun oluruz, bunu Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında fayda var." diye konuştu. 
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması ve "misilleme" iddialarına yönelik soruya Bozdağ, "Bu, 'misilleme, susturma, fatura kesme' gibi cümleler esasında yürüyen bu soruşturmayı itibarsızlaştırmak için kullanılan argümanlardan başka bir şey değil." yanıtını verdi.

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun tutarlı davranarak, "Burada bir yolsuzluk, suç, yanlış yok. Zaten soruşturma sonucunda soruşturma makamları bunu tespit edecektir, gelsinler gereğini yapsınlar, bizim alnımız ak, arkadaşıma güveniyoruz." demesi gerektiğini söyleyerek, "Ama şimdi ne anlatıyor? Yargıçları suçluyor, İçişleri Bakanı'nı, hükümeti, herkesi suçluyor ve 'haysiyet cellatlığı' diyor. Sadece bu konuda değil, CHP'li herhangi birine dönük bir soruşturma yapıldığı zaman 'ortada suç, delil yok, her şey haysiyet cellatlığı, her şey hukuku çiğnemek. Hakimler sarayın hakimi, savcılar sarayın savcısı' haline geliyor." değerlendirmesini yaptı.

Geriye dönük birçok olayda bunun görülebileceğine dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şunları kaydetti: 

"Böyle bir şey olmaz. Size karşı bir şey yapıldığında öyle, başkasına karşı yapıldığında öyle olmaz. Burada doğru olan şey, bir soruşturma var, o zaman demesi lazım ki bu soruşturmanın biz hukuk içinde, hukuka uygun biçimde yürütülmesini istiyoruz, arkadaşımıza güveniyoruz... Bu soruşturmayı yapan savcıları, karar vereci olan kişileri itibar cellatlığıyla suçlamak ve bunu farklı bir noktaya getirmek Sayın Kılıçdaroğlu'nun tutarsızlığını ispat etmekten başka bir şey değildir."

İçişleri Bakanlığının yetkisi çerçevesinde söz konusu tasarrufta bulunduğunu vurgulayan Bekir Bozdağ, "Yetki anayasa ve yasaya uygun olarak kullanılmıştır. Bundan sonrası yargının takdirinde olan bir husustur." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109