BAŞTAN AYAĞA MODERNİZE EDİLEN ÇİFTLİK SOKAK HİZMETE AÇILDI

BAŞTAN AYAĞA MODERNİZE EDİLEN ÇİFTLİK SOKAK HİZMETE AÇILDI

BAŞTAN AYAĞA MODERNİZE EDİLEN ÇİFTLİK SOKAK HİZMETE AÇILDI
Büyükşehir Belediyesinin başlattığı Rengin Ahengi projesi kapsamında binaları boyanan ve Ümraniye Belediyesi tarafından da alt ve üst yapısı baştan ayağa yenilenen Çiftlik Sokak, yenilenmiş haliyle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Rengin Ahengi projesi kapsamında binaları boyanan, Ümraniye Belediyesi tarafından da alt yapı ve üst yapısı baştan ayağa yenilenen Çiftlik Sokak, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mimar Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ‘Hükümetimiz başta olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ülkemizi daha önce görmediği hizmet ve projelerle buluşturdu. Halkımıza en iyi hizmeti vermek için hep büyük bir çaba ve gayretin içindeyiz’ dedi. Başkan Hasan Can, sokakla ilgili yaptıkları çalışmalara da değindi. Bu çalışmalar kapsamında, sokakta bulunan 29 adet binanın baştan sona boyandığını belirten Başkan Hasan Can, şunları söyledi:

‘Binaların çatı üstü su kanalları ve ferforjelerini yeniledik. Sokak boyunca, 67 adet dükkânın cephesi tarafımızdan yenilenerek, tente kumaşları değiştirildi, klima ve tabelaları deplase edildi.  Yine aynı çalışmalar kapsamında,  sokakta zemin döşemesini yeniledik ve örnek bir çalışmaya imza atarak, görme engelli vatandaşlar için özel üretilmiş tuğlalar kullandık. Tüm sistemi mahyalar ile ışıklandırdığımız sokakta, toplam 117 m. uzunluğunda köprülü geçişleri olan 5 adet modern havuz çalışması da yaptık.’

‘ÜMRANİYE’MİZE DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Başkan Hasan Can, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Biz 7 yıl önce Ümraniye’nin imajını, vizyonunu değiştireceğiz demiştik, şimdi geldiğimiz noktada Ümraniye’mize yeni değerler katmanın hayal ettiğimiz hizmetleri bir bir gerçekleştiriyor olmanın ve Ümraniye’nin imajını değiştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ümraniye’mizi bu dönemde daha birçok hizmetle tanıştıracağız. Yapımına başladığımız Ümraniye Meydanı, Devlet Hastanesi’nin arkasında bulunan oto pazarı olarak kullanılan alana 29 Mayıs Üniversitesi gelecek. Hemen yanına Süleymaniye gibi, Selimiye gibi ulu bir cami inşa edilecek. Yine hemen yan tarafında, Kaymakamlığın bulunduğu alana, yeni Belediye Hizmet Binamız, karşına Emniyet ve Kaymakamlık binamızı yaparak Ümraniye’nin değerine değer katmaya devam edeceğiz. Sokağımızın yeni hali, sokak sakinlerine, sokak esnafına ve Ümraniye’mize hayırlı ve uğurlu olsun.’
 
BABUŞÇU: ‘EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM’

Daha sonra söz alan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, böylesi güzel bir hizmetin açılışında olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Babuşçu, Çiftlik Sokak’ın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek ‘Ümraniye’mize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum’ dedi.

TOPBAŞ:  ‘BU SOKAK BİRLİKTELİĞİN BİR ESERİDİR”

Programda söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, ‘birlikte el ele vererek yapılan bu güzelliğin tanıklığını yapıyoruz’ dedi. Topbaş, ‘bu bir dayanışmanın ve birlikteliğin bir eseridir. Bu projede emeği geçen BOSAD’a Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can’a ve projede çalışan herkese teşekkür ediyorum’ diyerek, Ümraniye’ye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından sokak sakinleri ve esnafı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a,  Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’ya ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a sokağa yaptıkları katkılardan dolayı plaket takdim ettiler. Daha sonra hep birlikte açılış kurdelesini kestiler. Konuklar, sokaktaki vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Buradaki açılışın ardından, Ümraniye Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere, İnkılâp Mahallesi’ne geçen konuklar, burada yapılan konuşmalardan sonra, açılışı yaparak Ümraniye Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezini gezdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109