“BASIN ÖNE EĞİLMESİN”

Basın özgürlüğü ve Uğur Mumcu için Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde “Basın Öne Eğilmesin” etkinliği yapılacak.

“BASIN ÖNE EĞİLMESİN”
 “BASIN ÖNE EĞİLMESİN

Basın özgürlüğü ve Uğur Mumcu için Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde “Basın Öne Eğilmesin” etkinliği yapılacak.
Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde katledilişinin 24. Yılında Uğur Mumcu’yu anmak ve gazetecilerle dayanışmak için bir etkinlik düzenleniyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile birlikte yapılan “Basın Öne Eğilmesin” adlı etkinlik Uğur Mumcu’nun katledilişinin 24. Yılında, 24 Ocak Salı akşamı gerçekleşecek.
Hayatının hiçbir döneminden baskılara boyun eğmeyen usta gazeteci Uğur Mumcu’nun anılacağı ve Türkiye’de basın özgürlüğünün konuşulacağı etkinliğe Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner ve kısa bir süre önce tahliye olan dilbilimci Necmiye Alpay konuşmacı olarak katılacak.
HAPİSTEKİ GAZETECİLER KONUŞACAK
“Basın Öne Eğilmesin” etkinliğinin en önemli yanı ise hapisteki gazetecilerin anlatımları olacak. Halen 145 gazetecinin hapiste olmasına dikkat çekmek ve basın üzerindeki baskılara dikkat çekmek için hapisteki gazetecilerin hazırladıkları sunumlar sunumları gazeteci arkadaşları tarafından aktaracak. Hapiste olmalarına ve tüm olanaksızlıklara rağmen yazmaya ve düşünmeye devam eden gazetecilerin basın özgürlüğü üzerine söyledikleri sözlere dışarıdaki arkadaşları ses olacak.
Erdal Erzincan’ın türküleriyle katılacağı gece 24 Ocak Salı, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER