Başbakan’a ikinci operasyon ve taburcu oldu

Başbakan, Cuma günü ikinci kez, operasyon geçirdi. Başbakanlık, operasyonun Koşuyolu Medipol Hastanesi’nde Prof. Buğra tarafından gerçekleştirildiğini açıklayarak, “Operasyonunun ikinci ve son aşaması tamamlandı. Başbakan Tayyip Erdoğan ameliyat olduğu hastaneden taburcu oldu.

Başbakan’a ikinci operasyon ve taburcu oldu

Son alınan haberlere göre Başbakan Tayyip Erdoğan ameliyat olduğu hastaneden taburcu oldu. Ayrıntılar geldikçe yayınlayacağız.

Başbakan, Cuma günü ikinci kez, operasyon geçirdi. Başbakanlık, operasyonun Koşuyolu Medipol Hastanesi’nde Prof. Buğra tarafından gerçekleştirildiğini açıklayarak, “Operasyonunun ikinci ve son aşaması tamamlandı. Başbakan mesaisine hafta içinde başlayacak” dendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Kasım 2011 tarihinde laparoskopik yöntemle başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirmişti. Kamuoyu bu ameliyatı 2 gün sonra öğrenmişti. Geçirdiği ameliyatın ardından iki hafta İstanbul Kısıklı’daki evinde dinlenen Erdoğan, daha sonra çalışmalarına tekrar başlamıştı. Başbakan Erdoğan, ilk ameliyatından 2,5 ay sonra, önceki akşam yani Cuma günü saat 21.00 sularında sağlık kontrolü için Koşuyonu’ndaki Özel İstanbul Medipol Hastanesi’ne gittiği iddia edildi. Kulisler hareketlendi, gazeteciler hastaneye koştu, ancak Başbakanlık kaynakları haberi doğrulamadı. Dün sabah Yozgat’ta bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gazetecilerin sorusu üzerine “Başbakan’ın hastaneye gittiği” yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. Ancak, Başbakanlık dün öğle saatlerinde Erdoğan’ın ikinci kez ameliyat olduğunu doğruladı ve Başbakan’ın rutin mesaisine “hafta içinde” başlamayı planladığını açıkladı...

Akşam saatlerinde gitti

Tedavisi süresince hafta sonlarını İstanbul’da geçiren Erdoğan, önceki gün cuma namazını Fatih Camii’nde kıldı. Namazın ardından Dolmabahçe’deki ofisine giden ve yaklaşık 1 saat kalan Başbakan, daha sonra Karacaahmet Mezarlığı’nda anne ve babasının kabirlerini ziyaret etti. Erdoğan, buradan danışmanı Mücahit Aslan ile birlikte Kısıklı’daki konutuna gitti. Gazetecilere Başbakan’ın akşam herhangi bir programının olmadığı ve dışarı çıkmayacağı bilgisi verildi. Akşam saatlerinde Kısıklı’daki konutundan sivil bir araçla ayrılan Başbakan Erdoğan, Koşuyolu’ndaki Medipol Hastanesi’ne gitti. Erdoğan, burada daha önceki ameliyatını başarı ile gerçekleştiren Prof. Dr. Dursun Buğra ve ekibi tarafından iyileşme sürecinde tedavisinin devamı olarak ikinci bir ameliyat geçirdi.

3 gün dinlenecek

Başbakan’ın sağlık durumuyla ilgili açıklama dün öğle saatlerinde Başbakanlık’ta geldi. Açıklama şöyle: “Sayın Başbakanımızın 26 Kasım 2011’de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşaması, yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlanmış; başlangıçta planlandığı üzere tedavi bu şekilde nihayete ermiştir. Başbakanımızın sağlığı son derece iyidir. Kendisi, hafta içinde rutin mesaisine başlamayı planlamaktadır.”

Erdoğan önceki akşam Koşuyolu’ndaki Medipol Hastanesi’nde ilk ameliyatını yapan Prof.Dr.Dursun Buğra ve ekibi tarafından ameliyat edildi. Erdoğan’ın en az üç gün dinleneceği belirtilirken, yarın yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısının iptal edilmesi ihtimali güç kazandı.

DOKTOR GÖRÜŞÜ

İkinci ameliyat iyileşmenin kanıtı

Peki Başbakan Erdoğan’ın geçirdiği ikinci operasyon neden yapıldı? Konunun uzmanları bunun rutin bir operasyon olduğuna dikkat çekti. Görüşünü aldığımız Amerikan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ragıp Tanrıtanır, “İkinci operasyon iyileşmenin kanıtı” olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Kesin bilgilere sahip olmasak da, laparoskopik ameliyatlara dayandırarak Başbakan Erdoğan’da bu bölge kapatılmış olabilir. İlk yapılan ameliyatta bir torba konulduğunu anlıyoruz. Tüp de torbayla birlikte alınıp, ameliyat bölgesi kapatılır. Bütün bunlar yapılan ameliyatın güvenliğini sağlamak için yani dikişlerin açılmaması içindir. Bu ikinci ameliyat da bu torbanın alınması için yapılan bir operasyon. Zaman içerisinde ameliyat edilen bölge normale döndükten sonra torba alınır. Bu işlemler ameliyatın güvencesi için yapılır. “

‘Küçük bir işlem vardı, tamamlandı’

Başbakan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Akdağ, “Bir önceki ameliyatıyla ilgili küçük bir işlem vardı, o yapıldı, tamamlandı bitti. Başbakanımızın sıhhati son derece iyi” dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin, ‘’Başbakanımızın sıhhati Allah’a şükür son derece iyi’’ dedi. Durumun tamamen Başbakanlığın yaptığı açıklama çerçevesinde olduğunu ifade eden Akdağ, şunları söyledi: ‘’Bir önceki ameliyatıyla ilgili küçük bir işlem vardı, o yapıldı, tamamlandı bitti. Başbakanımızın sıhhati Allah’a şükür son derece iyi. Bu ameliyatların ülkeye bir yararı oldu. Bize de bir sıkıntısı oldu. Başbakan’la çalışan kişiler olarak Başbakanımız bu ilk ameliyatından sonra kilo verdi. Biraz daha zinde hale geldi. Bizi birazcık daha çok çalıştırmaya, gece yarılarına kadar takip etmeye başladı. Allah’a şükür bunun dışında bir problemimiz yok.’’

Günay: Rutin operasyon

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: “Başbakan’ın ikinci aşama ameliyatı başarıyla gerçekleşmiş. Herhangi bir sağlık problemi yok. Ben dün cuma namazında gördüm kendisini, son derece sağlıklı görünüyordu. Galiba bu bir rutin operasyondu. Yeniden sağlıklı olduğuna ilişkin haberlere hepimiz milletçe seviniyoruz. Nice sağlıklı hizmet yılları diliyorum kendisine.”

Bağış: Hiçbir sorun yok

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: “Hepinizin Başbakanımızı merak ettiğini biliyorum. Gönlünüzü rahat tutun. Hiçbir sorun yok. Maalesef Türkiye’de ortalığı karıştırmayı çok seven kesimler pireyi deve yapmayı pek iyi bilirler. Bugüne kadar AK Parti bütün fitne fesat oyunlarını nasıl bozduysa Genel Başkanımızın, Başbakanımızın önderliğinde Türkiye’yi kalkındırmaya devam edeceğiz.”

Ekip değişmedi hastane değişti

İlk ameliyattan sonra rutin mesaisine dönüşü daha uzun zaman alan Erdoğan’ın ikinci ameliyattan sonra sağlığında bir sorun olmaması durumunda hafta içinde çalışmaya başlaması, ancak bir süre programlarının daha düşük tempolu olması planlanıyor.

Başbakan Erdoğan, laparoskopik yöntemle ilk sindirim sistemi ameliyatını 26 Kasım’da Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçirdi. Yine ilk ameliyatta tam gün yasasının delindiği tartışmalarına yol açan ekip tarafından ameliyat edildi, ancak bu kez hastane değişti. 29 Kasım’da hastaneden taburcu olan Erdoğan’ın ameliyattan sonra ilk fotoğrafı 3 Aralık’ta ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in ziyareti nedeniyle kamuoyuna yansıdı. Evinden ilk kez 10 Aralık’ta çıkarak Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde kısa bir süre kalan Erdoğan, evinde dinlenmeye devam etti. Ankara’ya ilk kez 14 Aralık’ta gelen Erdoğan, ertesi günü YAŞ toplantısına başkanlık etti. Erdoğan’ın ameliyatı nedeniyle 14 Kasım’dan sonraki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı 16 Aralık’ta yapıldı. Erdoğan, partisinin TBMM

Grubu’nu ise ameliyattan sonra ilk kez 3 Ocak’ta toplayarak
konuşma yaptı.

20 Ocak’ta da 32. Gün’de Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, hastalığının ardından ortaya atılan “kanser” iddialarına yanıt verdi. Birand’ın açık açık sorduğu “Kanser misiniz?” sorusuna kesin bir dille “hayır” yanıtını veren Erdoğan, gördüğü tedavinin ardından çıkan dedikoduları da yalanlamış oldu.

Kılıçdaroğlu telefonla aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konferans vermek üzere geldiği İTÜ Evi’nde, Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin olarak gazetecilere açıklamada bulundu.

Sabah saatlerinde Başbakan Erdoğan’ı telefonla aradığını belirten Kılıçdaroğlu, “Sayın başbakanı sabahleyin aradım, geçmiş olsun dileklerimi iletmek üzere. Doğrudan görüşme olanağımız olmadı. Sanıyorum akşama doğru doğrudan görüşme olanağımız olacak. Kendisine Allah’tan şifalar diliyorum”

Bozdağ, yalanladı basına yüklendi!

Ak Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından İl Kütür Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen ’Siyaset Akademisi’ programına katılmak için Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, salona girmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, gazetecilerin sorusu Erdoğan’ın hastaneyi gittiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumu hakkında da bilgi veren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Başbakanımızın sağlığı gayet yerinde. Hastaneye kaldırıldığı şeklindeki yorumlar fısıltı haberleri. Doğru haberler değil. Başbakanımızın sağlığı da gayet yerinde.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER