Başbakan Erdoğan: 'Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz'

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları'nın 3. Olağan Kongresi'ne telekonferans yöntemiyle katılan Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz. Hiç bir zaman seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz.

Başbakan  Erdoğan: 'Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz'

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları'nın 3. Olağan Kongresi'ne telekonferans yöntemiyle katılan Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz. Hiç bir zaman seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz. Gerek yasama, yürütme ve yargının, gerek kurumların uyum ve koordinasyon içinde çalışabilmesi için tam bir hassasiyet içinde olduk'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Gençlik Kolları'nın 3. olağan kongresine telekonferans yöntemiyle katılarak, ''Bugün aranızda bulunmayı oradaki heyecanı, coşkuyu sizlerle birlikte yaşamayı çok arzu ediyordum. Ancak bildiğiniz gibi 26 Kasım'da geçirdiğim operasyonun nihai aşaması ve rutin parçası olan son durum nedeniyle doktorlarımızın tavsiyesi üzerine evimde istirahate devam ediyorum. Geçen hafta içinde rutin çalışmalarımıza kısmen başladık. İnşallah bu hafta itibariyle de rutin mesaiye başlayacak ve millete hizmet mücadelemizi artan bir ivmeyle devam ettireceğiz'' dedi.
        
Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları'nın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 3. Olağan Kongresi'ne Üsküdar Kısıklı'daki konutundan telekonferans yöntemiyle katıldı.
       
Başbakan Erdoğan'a telekonferans yöntemiyle bağlantı sağlandıktan sonra kongreye katılanlar, ''Aynı yoldan geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz'' sözlerini de içeren şarkıyı seslendirdi.
        
''Söz şimdi büyük ustada'' diye sunulan Erdoğan, katılımcıları hasret ve muhabbetle selamladığını belirterek, Gençlik Kolları'nın 3. Olağan Kongresi'ne başarı diledi.
        
Erdoğan, ''Bugün aranızda bulunmayı oradaki heyecanı, coşkuyu sizlerle birlikte yaşamayı çok arzu ediyordum. Ancak bildiğiniz gibi 26 Kasım'da geçirdiğim operasyonun nihai aşaması ve rutin parçası olan son durum nedeniyle doktorlarımızın tavsiyesi üzerine evimde istirahate devam ediyorum. Geçen hafta içinde rutin çalışmalarımıza kısmen başladık. İnşallah bu hafta itibariyle de rutin mesaiye başlayacak ve millete hizmet mücadelemizi artan bir ivmeyle devam ettireceğiz'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz. Hiçbir zaman seçilmişleri, atanmışlara kul etmeyiz'' dedi.
        
Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları'nın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 3. Olağan Kongresi'ne, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan telekonferans yöntemiyle katıldı.
        
Erdoğan, partisinin değişimin ve demokratikleşmenin lokomotif hareketi olarak tarihi bir sorumluluk üstlendiğini belirterek, AK Parti'yi yolundan saptırmaya yönelik her türlü girişimin Türkiye'nin rotasına müdahale anlamına geldiğini söyledi.
        
Demokraside, yasamanın, yürütmenin, yargının yetki ve sınırlarının belli olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
        
''Sınırları aşan her türlü girişim, yetki gasbıdır, millet iradesinin çiğnenmesidir. Gücünü milletten almayan, milletle aynı yöne, aynı istikamete bakmayan her girişim millet nezdinde, anayasa ve yasalar nezdinde gayrimeşrudur. Biz bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz. Hiçbir zaman seçilmişleri, atanmışlara kul etmeyiz. 9 yıl boyunca gerek yasama, yürütme ve yargının gerek kurumların uyum ve koordinasyon içinde çalışabilmesi için tam bir hassasiyet içinde olduk. Reformlarla uyguladığımız kararlı politikalarla gerçekleştirdiğimiz sessiz devrim niteliğindeki değişim ve dönüşümle, kurumların uyum ve koordinasyonunu en güçlü şekilde temin ettik. Hiç kimse ellerini ovuşturmasın, hiç kimse fitne ve fesat tohumlarının yeşereceği umuduna kapılmasın, hiç kimse kriz duasına çıkmasın, hiç kimse kaos ve çatışma hayalleri kurmasın. Bu ülkenin tüm kurumları tarihte hiç görüşmemiş ölçüde uyum ve motivasyon içinde görevlerini yapıyorlar.''
        
Recep Tayyip Erdoğan, yargı, emniyet, asker ve istihbaratın büyük bir koordinasyon içinde millet adına ve millet için özveriyle vazifelerini yerine getirdiklerini vurgulayarak, herhangi bir kurumu yıpratmanın, kurumlar arasında uyumsuzluk varmış gibi lanse etmenin, kaosa hizmet etmenin, ülkeye de millete de hayır getirmeyeceğini söyledi.
        
Münferit hadiseleri abartanların, farklı mecralara sevk etmek isteyenlerin ne ülkeye ne de millete hizmet etmiş olmayacaklarını bilmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
        
''Tam tersine bunlar Türkiye'nin hasımlarına, düşmanlarına hizmet etmiş, onların değirmenine su taşımış olurlar. Açık söylüyorum, ne devletin kurumları arasında ne de bu milletin evlatları arasında bir çatışma, bir husumet, anlaşmazlık yoktur ve olamaz. Bu ülkenin aydınlarını, yazarlarını, medyasını, özellikle de siyasetçilerini daha sağduyulu ve daha sorumlu davranmaya davet ediyorum. Sağduyuyu telkin etmek yerine, kışkırtmaya tercih edenler, millet önünde mahcup olurlar ve mahcup olacaklardır.
        
Hükümetin, TBMM'nin tasarrufunu, sağduyulu girişimlerini, millet idaresini yücelten adımlarını farklı yerlere çekenler, millet huzurunda büyük utanç yaşarlar. Bizler, ülkemize, sevgi tohumları ekmenin, kardeşlik iklimi geliştirmenin mücadelesi içindeyiz. Hiçbir provokasyona, hiçbir tezgaha, hiç bir fitne girişimine fırsat vermeyiz, alet olmayız. Kimse AK Parti'yi gönülden seven kesimlerin gönül dünyasını kirletemez, samimiyetini zedeleyemez, kardeşlik dünyasını zehirleyemez. Bizler, basiretle, ferasetle, inanç ve muhabbetle yolumuza devam edeceğiz.''                       Kaynak: Akşam

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2012, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER